Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης να απολογηθεί για τον Αυγενάκη

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης να απολογηθεί για τον Αυγενάκη

«Η συγκυρία, που επέλεξε να μας προκαλέσει εν ου παικτοίς ο κ. Μητσοτάκης, έχει πλήρως αντιστραφεί εναντίον του, γιατί θα πρέπει να απολογηθεί για το τι έκανε ο κ. Αυγενάκης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Δεν είναι περί όνου σκιάς η συζήτηση. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ακόμη και την υποψία ότι υπάρχουν παρακρατικές διασυνδέσεις βουλευτών, που έχουν σημαντική θέση στη ΝΔ, σε επίπεδο που να πλησιάζουν -ή να ξεπερνούν- τα όρια της εγκληματικής συμπεριφοράς. Αυτά δεν μπορούν να αποδίδονται γενικά στις κατασκευές των αντιπάλων τους, όπως ισχυρίζονται, πρέπει να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία και αν δε δώσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα θέματα ασφάλειας ο αν. υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι το σενάριο της ανομίας, είναι το μοντέλο της νέας καταστροφολογίας που προωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, «καθώς απέτυχε το σενάριο, ότι θα γίνουν εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ή το 2018», ενώ «δείχνει και την αδυναμία θετικής πρότασης από την ΝΔ».

«Αν δει κανείς τα γυμνά στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν πράγματι την κατάσταση της εγκληματικότητας, ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς σοβαρή εγκληματικότητα, μία χώρα ασφαλής- και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως έχουν μειωθεί τα σοβαρά εγκλήματα, π.χ. οι δολοφονίες είναι οι μισές από ό,τι ήταν το 2014. Αντιφάσκει λοιπόν ξανά με την πραγματικότητα το σενάριο αυτό καταστροφολογίας της ΝΔ» σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter