Κατρούγκαλος: Πινοσέτ το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Κατρούγκαλος: Πινοσέτ το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Με μια πολύ σκληρή φράση ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επιτέθηκε κατά του ΔΝΤ για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Κατρούγκαλος, εκτίμησε πως η αξιολόγηση  «δεν κλείνει, γιατί η κυβέρνηση αντιστέκεται στα εργασιακά και στη λήψη μέτρων λιτότητας άμεσα», υποστήριξε ότι «αυτό που ζητά το ΔΝΤ στα εργασιακά είναι ο εργατικός κώδικας του Πινοσέτ» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, μαζί με το ΔΝΤ, ζητούν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με την Τουρκία και την Ολλανδία.

«Δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών» τόνισε ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις της Τουρκίας με ευρωπαϊκές χώρες και  υπογράμμισε πως «μόνον η κάθε χώρα μπορεί να γνωρίζει εάν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όχι».

Ο κ. Κατρούγκαλος συμπλήρωσε πως στη Θράκη έχουν γίνει επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων και πως η Ελλάδα θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα. Τόνισε πως στόχος της Αθήνας -με ψυχραιμία και εγρήγορση, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο- είναι να μην τροφοδοτείται η ένταση και να υπάρχει αποκλιμάκωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter