Κατρούγκαλος: Στις δημοκρατίες το εκλογικό σώμα αλλάζει κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση εκλογικό σώμα

O τομέαρχης Εξωτερικών και Γενικού Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο, και μέχρι σήμερα το μόνο, κόμμα που κατέθεσε αναλυτική πρόταση νόμου και σχετική πρόταση στην αναθεώρηση, για να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, σύμφωνα με τη δημοκρατική αρχή και με την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία» αναφέρει σε δήλωση του ο τομέαρχης Εξωτερικών και Γενικού Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και προσθέτει: 

«Στις δημοκρατίες το εκλογικό σώμα είναι αυτό που έχει το δικαίωμα να αλλάζει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση το εκλογικό σώμα. Συνεπώς, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ευρωπαϊκών χωρών με συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία ανταποκρίνονται στο Σύνταγμα και στη δημοκρατική αρχή». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.