Κατσαφάδος: «Πού βρίσκετε το κακό στο push back;»

Με την διαπίστωση πως «κανείς δεν πνίγηκε ηθελημένα» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος προσπαθεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφυλάξει τα σύνορά της από τις συνεχείς ροές προσφύγων.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του KONTRA τον ρωτάει εύλογα «Τι σημαίνει φύλαξη συνόρων. Τι κάνει το ναυτικό με πολιτική οδηγία αυτής της κυβέρνησης που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;»

«Τους αποτρέπουμε να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα» απαντάει ο κ. Κατσαφάδος για να σχολιάσει ο δημοσιογράφος «Μα αυτό είναι το push back. Τους σπρώχνετε πίσω»

Τότε με μια φυσικότητα και δείχνοντας την ανθρωπιστική του πλευρά ο κ. Κατσαφάδος αναρωτιέται: «Και τι αυτό είναι κακό; Δεν κατάλαβα».

Και συνεχίζει: «Αυτή εδώ η χώρα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη μεταναστών και προσφύγων».

Κάποιος εκεί στην ΝΔ πρέπει να ενημερώσει τον κ. Κατσαφάδο πως το push back απαγορεύεται ρητά από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα και η κάθε χώρα της ΕΕ είναι υποχρεωμένη να εξετάζει την κατάσταση του κάθε προσώπου που φτάνει στην επικράτειά της.

Δείτε το απόσπασμα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.