Κάτσης: O κ. Πέτσας συνελήφθη ψευδόμενος (Audio)

Κάτσης: O κ. Πέτσας συνελήφθη ψευδόμενος (Audio)

Για την οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων και το φιάσκο της απόφασης του κυβερνητικού εκπροσώπου του Στέλιου Πέτσα – που τελικά αποσύρθηκε – της οποίας το πολιτικό κόστος η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να επιμερίσει ρίχνοντας την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματος.

O κ. Κάτσης επισήμανε ότι o νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4609/2019 στο άρθρο 51 προέβλεπε την έκδοση ΚΥΑ καθώς η δική τους πολιτική ήταν μια συνολική πολιτική ενίσχυσης του Τύπου γιατί αντιλαμβάνονται αυτό το ζήτημα, ως ζήτημα Δημοκρατίας καθώς η κυκλοφορία στον Τύπο είναι απελπιστική γι’ αυτό και έβαλαν ως στόχο να υπάρχει μια μικρή ενίσχυση προκειμένου να λειτουργεί αυτός ο πυλώνας Δημοκρατίας.

Η ΚΥΑ στις 10 Ιουνίου 2019 (με τις υπογραφές Κρέτσου και Χουλιαράκη) στις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση αναφέρουν ότι η μια εφημερίδα για να ενισχυθεί θα πρέπει να έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και τακτοποιημένες τις οικονομικές οφειλές προς τους εργαζόμενους, έδινε αναλογικά τη χρηματοδότηση με βάση των αριθμό των εργαζόμενων και ακόμα ένα στοιχείο στις προϋποθέσεις ήταν ότι δεν έπρεπε η εφημερίδα να παράγει ρητορική μίσους, μισαλλοδοξία, προτροπή σε βία κ.ο.κ. και «είχαμε εξασφαλίσει και τα χρήματα» και «είχαμε ανοίξει ήδη και την πλατφόρμα για να γίνονται οι αιτήσεις», σημείωσε ο κ. Κάτσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβρη στις 15/10 σε μια ήδη στρωμένη κατάσταση με το ΦΕΚ 3821 και αλλάζει αυτά τα κριτήρια επί το ελαστικότερο, προς το χειρότερο καθώς βγάζει απέξω την προϋπόθεση το να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη, δηλαδή η κυβέρνηση και η Πολιτεία εκπέμπει το μήνυμα ακόμα και αν χρωστάτε στο κράτος έρχεται το κράτος και σας βοηθάει αλλά οι κανόνες δεν είναι αυτοί της ίσης αντιμετώπισης. Αφαίρεσε και την προϋπόθεση να είναι τακτοποιημένες οι οφειλές στους εργαζόμενους και προέβλεπε κάποια παραπάνω χρήματα από τα 6 εκατ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκαν και 700.000 ευρώ. Ο όρος της ρητορικής μίσους (στο άρθρο 3 παράγραφος 4) δεν άλλαξε.

Η ΝΔ όμως όταν δημοσίευσε τη λίστα με τις εφημερίδες που θα επιχορηγηθούν δεν εφάρμοσε ούτε τη δική της τροποποιημένη ΚΥΑ με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται το «Μακελειό» και η «Ελεύθερη Ώρα» που είναι κατ’ εξοχής εφημερίδες οι οποίες προάγουν τη βία και το μίσος και έδωσε ακριβώς το ίδιο ποσό σε όλες τις εφημερίδες ανεξαρτήτως αν αυτές απασχολούν 200 ή 300, έναν ή δύο.

Τελικά αυτή η απόφαση απορρίφθηκε μετά τον ντόρο, και ουσιαστικά «ο κ. Πέτσας συνελήφθη ψευδόμενος» όταν ισχυρίστηκε ότι εφαρμόζεται η ΚΥΑ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτό δεν ισχύει εξήγησε ο κ. Κάτσης και σημείωσε ότι δεν προσερχόμαστε στη συζήτηση χωρίς θέσεις είναι ξεκάθαρο και γνωστό τι ακριβώς πρεσβεύουμε και τι ακριβώς είχαμε σχεδιάσει καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε την υπουργική απόφαση μας, εξήγησε ο τομεάρχης.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter