Κάτσης – Γκάρα: Να τελειώνουμε με τις προπαγανδιστικές τακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κάτσης – Γκάρα: Να τελειώνουμε με τις προπαγανδιστικές τακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ακόμη μια φορά πως όπου κι αν πάει, όπου κι αν μιλήσει, η «Πετσωμένη» προπαγάνδα του μας πληγώνει», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Νατάσα Γκάρα, με αφορμή το επικοινωνιακό στραπάτσο του πρωθυπουργού στο Στρασβούργο και τα όσα είπε περί ελευθερίας του Τύπου.

Αναλυτικά η δήλωση:

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να διασύρει τη χώρα διεθνώς, καταφεύγοντας αυτή τη φορά σε απροκάλυπτα ψεύδη μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απέναντι στις εντονότατες αιτιάσεις μελών του Ε.Κ, όπως του κ. Malik Azmani των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, δεν δίστασε να στοχοποιήσει ευθέως ακόμα και εφημερίδες. Επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο, υποστηρίζοντας ανερυθρίαστα, πως τουλάχιστον 4 εφημερίδες τον συκοφαντούν καθημερινά, επιβεβαιώνοντας την δυσανεξία του στην πολιτική κριτική.

Την ώρα που τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί βοούν για την έλλειψη πλουραλισμού και την απαράδεκτη κατάσταση αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, δείχνοντας προς την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός έφτασε να συγκρίνει την Ελλάδα με το Τσάντ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έκανε και πάλι λόγο για «εκθέσεις κάποιων ΜΚΟ» ξεχνώντας σκοπίμως πως οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, αποτελούν επίσης πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ελευθερίας του Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ακόμη μια φορά πως όπου κι αν πάει, όπου κι αν μιλήσει, η «Πετσωμένη» προπαγάνδα του μας πληγώνει. Ο πλουραλισμός στη χώρα μας εδώ και 3 χρόνια δέχεται ασταμάτητη επίθεση, με Λίστες Πέτσα, διώξεις δημοσιογράφων, περιστατικά λογοκρισίας και παραπλάνησης, υπαγωγή ΕΡΤ και ΑΠΕ απευθείας στον Πρωθυπουργό κλπ.

Η κατακόρυφη πτώση της Ελλάδας στην 108η θέση τα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου, είναι το τίμημα που πληρώνουμε συνολικά προκειμένου να υποστηριχτεί με κάθε τρόπο, μέσο και κόστος το κυβερνητικό αφήγημα. Το πεδίο των ΜΜΕ χρειάζεται, αυστηρό αλλά δίκαιο πλαίσιο λειτουργίας και ξεκάθαρους κανόνες που θα διασφαλίζουν την ισονομία. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι προτιμά την ασφυκτικό έλεγχο και την αδιαφάνεια. Καιρός να τελειώνουμε με την κυβέρνηση του και τις προπαγανδιστικές πρακτικές της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter