Κάτσης: Η διευθύντρια του Πέτσα έδωσε την εντολή αποκλεισμού του Documento από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Κάτσης: Η διευθύντρια του Πέτσα έδωσε την εντολή αποκλεισμού του Documento από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Σημείο προς σημείο ανέδειξε ο Μάριος Κάτσης τις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις στην Εξεταστική Επιτροπή και τις παρανομίες της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαβόητη λίστα Πέτσα και τις απευθείας αναθέσεις στη Reposition Strategy του ομίλου Διαμαντή. Παράλληλα, επισήμανε πτυχές της υπόθεσης που αφορά τη σκιώδη δημοσκόπηση της OpinionPoll (ανήκει εξίσου στον όμιλο Διαμαντή) και η οποία έδειχνε πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ από τον Μάιο του 2021.

Αρχικά, ο κ. Κάτσης στηλίτευσε το γεγονός ότι η πλειοψηφία απέκλεισε όλους τους μάρτυρες που αιτήθηκε η αντιπολίτευση και κάλεσε μόνο αυτούς που ήθελε η ΝΔ. «Προστάτευσαν έτσι τους κ. Πέτσα, Δημητριάδη, Πιερρακάκη και Κικίλια που ζητήσαμε να έρθουν να καταθέσουν, ενώ απέκλεισαν κι όλους τους απαραίτητους μάρτυρες για τις ερευνώμενες περιπτώσεις ώστε να τους αντικαταστήσουν με μάρτυρες που σε κάθε δύσκολη στιγμή απαντούσαν “δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω”» επισήμανε, τονίζοντας ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε «αποτελεί κόλαφο για τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές αρχές».

Υπογράμμισε πως η πλειοψηφία προέβη σε «ρητή διάπραξη αδικήματος», καθώς «απέκρυψε συνειδητά κρίσιμης σημασίας έγγραφα που έπρεπε να τεθούν υπόψιν της Επιτροπής, τα οποία κατ’ επανάληψη ζητήθηκαν»«Το μονοκομματικό Προεδρείο τα ζητούσε, όπως λέει, αλλά δεν προσκομίστηκαν ποτέ! Που είναι τα εντάλματα πληρωμής του Υπουργείου Οικονομικών προς τα media της λίστας Πέτσα; Πως ξέρουμε ότι τα ποσά που ανακοινώθηκαν είναι πραγματικά; Που είναι η αλληλογραφία μεταξύ της INITIATIVE και της Προεδρίας της Κυβέρνησης που αποκάλυψε ο μάρτυρας κ. Γκάλγκος ότι υπήρξε; Που είναι τα πρωτογενή δεδομένα της δημοσκόπησης της Opinion Poll;» διερωτήθηκε.

«Ευθεία κυβερνητική παρέμβαση»

Εν συνεχεία, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του Documento για τον ρόλο που διαδραμάτισε η διευθύντρια του κ. Πέτσα, Ευαγγελία Γκόγκου, κάνοντας λόγο για «ευθεία κυβερνητική παρέμβαση» αναφορικά με τη λίστα Πέτσα. «Την έγκριση για το αν η εφημερίδα Φιλελεύθερος -που μετά έκλεισε- θα πάρει 180.000 ευρώ ενώ η ΕΦΣΥΝ θα πάρει 40.000 ευρώ ή αν το iefimerida.gr θα πάρει 250.000 ευρώ ενώ το Documento θα αποκλειστεί ή αν θα χρηματοδοτηθούν εκατοντάδες sites που δεν ήταν στο μητρώο online media, την έδινε η αναθέτουσα αρχή, η οποία δια της διευθύντριας του κ. Πέτσα που ήταν υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, έδινε εντολές στον πρόεδρο της Initiative» εξήγησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την κατάθεση του Μιχάλη Γκάλγκου στην Επιτροπή και πρόσθεσε πως πρόκειται για «ευθεία κυβερνητική παρέμβαση και απόδειξη χειραγώγησης απευθείας από την κεφαλή του Μαξίμου».

«Είστε πολλαπλώς έκθετοι»

Σχετικά με τη δημοσκόπηση της OpinionPoll, υπενθύμισε πως ο κ. Μαύρος, αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ, κατέθεσε στην Επιτροπή ότι η επίμαχη δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς να αναφέρεται ο εντολέας της. «Μάλιστα, ο κ. Μαύρος είπε ότι η διευκρίνιση αυτή δείχνει αν υπάρχουν συμφέροντα ή όχι πίσω από την ανάθεση για την εκπόνηση μιας δημοσκόπησης» ανέφερε και διαπίστωσε πως η εν λόγω δημοσκόπηση «ελέγχθηκε μόνο ως προς το σκέλος το τυπικό της συλλογής στοιχείων, δηλαδή στο 50% όπως είπε ο κ. Μαύρος, αλλά ουδέποτε ως προς το ουσιαστικό επιστημονικό σκέλος των σταθμίσεων. Μέχρι και ο κ. Ζούπης της OpinionPoll κατέθεσε ότι δεν ελέγχθηκε στο κομμάτι των σταθμίσεων».

Ως προς τις απευθείας αναθέσεις από τον ΕΔΥΤΕ (εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) στην Reposition Strategy, η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη της OpinionPoll, έκρινε ότι τα μέλη της συμπολίτευσης είναι «πολλαπλώς έκθετοι». «Από τις μαρτυρικές καταθέσεις του εκπρόσωπου του ΕΔΥΤΕ αλλά και του εκπροσώπου της Opinion Poll, αποκαλύφθηκε ότι τις απευθείας αναθέσεις των 270.000 ευρώ δεν την έκανε ο ΕΔΥΤΕ, αλλά η κυβέρνηση» αποσαφήνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter