Κάτσης: Η ΝΔ ομολογεί ότι δεν βρήκε καν επαρκείς ενδείξεις για το Νίκο Παππά (Video)

Κάτσης: Η ΝΔ ομολογεί ότι δεν βρήκε καν επαρκείς ενδείξεις για το Νίκο Παππά (Video)

«H μοναδική έμπρακτη συγγνώμη, που ως στοιχειώδης αυτοσεβασμός αλλά και σεβασμός στο δημοκρατικό πολίτευμα, θα ήταν η πλήρης απόσυρση του κατηγορητηρίου», επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης από τη Βουλή.

Ο Μάριος Κάτσης χαρακτήρισε «φιάσκο» το πόρισμα της προανακριτικής για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, το οποίο, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι ήρθε στη Βουλή για να «μην ολοκληρώσετε την μεγαλύτερη πολιτική κυβίστηση που έχει γίνει ποτέ στην πολιτική ιστορία. Να αποσύρετε δηλαδή πλήρως το κατηγορητήριο που εσείς στήσατε, και για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, και για την κατηγορία της δωροληψίας».

«Ο Νίκος Παππάς δεν παραπέμπεται λόγω παράβασης καθήκοντος, αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Επειδή έπραξε το καθήκον του! Ένα καθήκον που κανείς προκάτοχός του δεν τόλμησε υπό το βάρος του πολιτικού κόστους. Έπραξε το καθήκον του όταν ενώ ο λαός υπέφερε από τις περικοπές της χρεοκοπίας που οδηγήσατε τη χώρα, και έβλεπε τους λίγους και ισχυρούς να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Και ερωτώ, εάν ο Νίκος Παππάς παρέβη τα καθήκοντά του, οι αντίστοιχοι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων τι έκαναν; Οι προκάτοχοί του γιατί έπρεπε να διώκονται που δεν εισέπρατταν τα αναλογούντα ποσά και παρανομούσαν; Οι σημερινοί διάδοχοί του κ. Πέτσας και κ. Λιβάνιος που χάρισαν τη δόση των 3.5εκ € και έδωσαν αδιαφανώς δεκάδες εκατομμύρια στα κανάλια, γιατί έπρεπε να διώκονται; Για υψηλή αίσθηση καθήκοντος; Του καθήκοντος της εξυπηρέτησης της διαπλοκής που της χρωστάτε και σας χρωστάει; Ο κόσμος όμως δεν είναι κουτός όσο νομίζετε, βλέπει και κρίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι: «τα 3εκ € κατέληξαν στις τσέπες του κ. Καλογρίτσα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και το πόρισμά σας. Σε κανέναν Παππά, σε κανένα Documento. Τώρα απαντήστε και εσείς σε κάτι τόσο σοβαρό που σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα θα συνιστούσε λόγο πτώσης της κυβέρνησης. Εμείς θα είμαστε εδώ, υπερασπιζόμενοι την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, και όπως είπε και ο Πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, σας αντιμετωπίζουμε με τα πρόσωπα καθαρά, ως η αποδεδειγμένα πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter