Κάτσης: Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έγινε η κότα με τα χρυσά αυγά του καθεστώτος Μητσοτάκη

Κάτσης: Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έγινε η κότα με τα χρυσά αυγά του καθεστώτος Μητσοτάκη

«Φαίνεται πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι πολύ καλός πελάτης των εταιριών Διαμαντή καθώς γαλάζιοι Δήμαρχοι έχουν δώσει €1.120.357,96 και άλλα €167.706,93 γαλάζιοι Περιφερειάρχες μεταξύ αυτών και ο Ηπείρου κ. Καχριμάνης», τόνισε σε δήλωσή του ο Μ. Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά τις αποκαλύψεις της Αυγής για την Opinion Poll.

«Τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται δημοσιονομικούς λόγους για να μην λάβει δραστικά μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας, έχει μετατρέψει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους εποπτευόμενους φορείς του (ΚτΠ, ΕΔΥΤΕ, ΙΔΙΚΑ, ΕΛΤΑ κ.α.), προκλητικά στην «κότα με τα χρυσά αυγά» για αναθέσεις σε ημετέρους» τόνισε ο Μάριος Κάτσης.

«Τι συνδέει τόσο τον εν λόγω κύριο με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να βρίσκεται σε κανονικό payroll, πότε της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, πότε της ΚτΠ ΑΕ πάντα «με εντολή του γραφείου Υπουργού» όπως είπε και ο Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ ΑΕ στην εξεταστική επιτροπή;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Οι αποκαλύψεις σήμερα της Αυγής για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και το Μαξίμου είναι άλλη μια απόδειξη ότι το καθεστώς Μητσοτάκη, των υποκλοπών, της ενημέρωσης 108 και της αισχροκέρδειας είναι επικίνδυνο και για τη Δημοκρατία και για τα δημόσια ταμεία.

Τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται δημοσιονομικούς λόγους για να μην λάβει δραστικά μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας, έχει μετατρέψει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους εποπτευόμενους φορείς του (ΚτΠ, ΕΔΥΤΕ, ΙΔΙΚΑ, ΕΛΤΑ κ.α.), προκλητικά στην «κότα με τα χρυσά αυγά» για αναθέσεις σε ημετέρους.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη που κρύφτηκε από την εξεταστική για την OpinionPoll και συνεχίζει να κρύβεται, έχει δώσει την περίοδο διακυβέρνησης του 886.464,57 € σε εταιρίες που συνδέονται με την εν λόγω δημοσκοπική μέσω του κοινού ιδιοκτήτη τους, Μιχαήλ Διαμαντή. Φαίνεται πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι πολύ καλός πελάτης των εταιριών Διαμαντή καθώς γαλάζιοι Δήμαρχοι έχουν δώσει €1.120.357,96 και άλλα €167.706,93 γαλάζιοι Περιφερειάρχες μεταξύ αυτών και ο Ηπείρου κ. Καχριμάνης. Η καθεστωτική νοοτροπία τους και η περιφρόνηση στους θεσμούς είναι τέτοια που πριμοδοτούν εταιρίες που ελέγχθηκαν σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής με πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων να έχουν προκύψει.

Τι συνδέει τόσο τον εν λόγω κύριο με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να βρίσκεται σε κανονικό payroll, πότε της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, πότε της ΚτΠ ΑΕ πάντα «με εντολή του γραφείου Υπουργού» όπως είπε και ο Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ ΑΕ στην εξεταστική επιτροπή; Έχει το μοναδικό τηλεφωνικό κέντρο για τα HelpDesk στα διάφορα απάτη-pass της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή μήπως η OpinionPoll σερβίρει τις καλύτερες δημοσκοπήσεις, τέτοιες που κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο εμφανίζεται για να αποδώσει το πολιτικό κόστος στην αντιπολίτευση; Οι πολίτες δεν είχαν πρόβλημα να συμπληρώσουν την αίτηση στο fuelpass και στο power pass για να δώσει πάνω από μισό εκατομμύριο € στον κ. Διαμαντή για τηλεφωνική υποστήριξη, είχαν πρόβλημα ότι τα επιδόματα της ακρίβειας ήταν σκέτη κοροϊδία.

Ο κ. Πιερρακάκης είναι ο μοναδικός Υπουργός των τελευταίων πολλών κυβερνήσεων που έβγαλε σχεδόν όλη του τη θητεία υπό καθεστώς εξαίρεσης από τους κανόνες. Με 8 συνεχείς παρατάσεις της ΠΝΠ του covid έως και 30/6/2022, ήταν στο μοναδικό Υπουργείο που δρούσε κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων.

Δεν ελπίζουμε σε απαντήσεις, θα τις δώσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη.

Μάριος Κάτσης

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Βουλευτής Θεσπρωτίας»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter