Κατσώτης στη Βουλή: Μπράβο «Χατζηθάφτη», πολύ… προοδευτικό το νομοσχέδιο!

Κατσώτης στη Βουλή: Μπράβο «Χατζηθάφτη», πολύ… προοδευτικό το νομοσχέδιο!

«Χατζηθάφτη» αποκάλεσε τον υπουργό Εργασίας ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ασκώντας σφοδρή κριτική για τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές προβλέψεις του νομοσχεδίου που «θάβει» και τα τελευταία κεκτημένα που περισώθηκαν από τη μνημονιακή οκταετία.

Κατά την πρώτη συζήτηση του διαβόητου σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Κατσώτης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο είναι «για τα σκουπίδια». Έκανε λόγο για κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, εξυπηρέτηση των εκπροσώπων του κεφαλαίου και αποτύπωση του ταξικού μίσους της ΝΔ έναντι του κόσμου της εργασίας.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί την αύξηση των ωρών εργασίας από οκτώ σε δέκα με τις ίδιες απολαβές για τους εργαζόμενους. «Ο εργάσιμος χρόνος θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης» είπε, προσθέτοντας ότι συνολικά οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 12 ώρες, καθώς προβλέπεται μία ώρα υπερεργασία και 3 ώρες υπερωρίας.

Υπογράμμισε δε ότι ο εργοδότης θα δικαιούται να απαιτεί και επιπλέον εργασία που θα ξεπερνά τις 12 ώρες, γεγονός που καταστρατηγεί μέχρι την πρόβλεψη της ΕΕ για 13 ώρες εργασίας ημερησίως. Επ΄ αυτού, εξήγησε ότι «μιλάμε για σκλαβιά» αν προστεθούν το διάλειμμα (το οποίο δεν προσμετράται στον χρόνο εργασίας) και η ώρα που καταναλώνεται για τη μετάβαση στον χώρο εργασίας. «Ό,τι δεν είχαν κάνει οι προηγούμενοι, τα συμπεριλαμβάνετε σε αυτό το νομοσχέδιο» ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό και συμπλήρωσε: «Μπράβο σας κ. Χατζηδάκη, πολύ προοδευτικό!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter