Κάτω από τον ελληνικό ήλιο

Ο ένας, αφού πρώτα απέδωσε τον προσήκοντα σεβασμό στα θύματα του Ολοκαυτώματος, έκλινε το γόνυ με συντριβή στην καθημαγμένη πολωνική γη και κατήγγειλε με διαπρύσιο και φλογερό λογύδριο τα εγκλήματα που εκκινούν από μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο, επέστρεψε και κατέφυγε στην προσφιλή του ρητορική από το προσφιλές του βήμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης, ο Μπολτ των τηλεοπτικών στασιδιών, για άλλη μια φορά εξέμεσε χολή από τηλοψίας υποστηρίζοντας με τσιρίγματα ότι τα κέντρα των προσφύγων πρέπει να είναι κλειστά όπως της Αμυγδαλέζας. Να μη βγαίνει από αυτά ούτε κουνούπι. Και με αυτό τον τρόπο θα δοθεί το μήνυμα στον πρόσφυγα που εγκαταλείπει την κατεστραμμένη εστία του κυνηγώντας την ασφάλεια για τον ίδιο και τα αγαπημένα του πρόσωπα στη Δύση και θα παραμείνει στην πατρώα γη. Και επειδή είναι και κιμπάρης (με τα λεφτά των άλλων) δεν θέλει ούτε φράγκο από την Ευρωπαϊκή Ενωση (η οποία δεν χρηματοδοτεί τα κλειστά κέντρα) άμα είναι να καταστραφεί η Ελλάδα.

Τσιριχτές κορόνες που χαϊδεύουν τα αυτιά του νοικοκυραίου την ώρα που λιάζει τα αχαμνά του κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Σαν ναμη φτάνει αυτό έχουμε και τον άλλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη –τον άνθρωπο με τις καταπληκτικέςικανότητες στην όραση που βλέπει τον κόσμο να χειροκροτά τους αστυνομικούς–, που είναι, λέει, αποφασισμένος για την περίπτωσητου Ρουβίκωνα να αλλάξει τη νομοθεσία. Ο Ρουβίκωνας θα τιμωρηθεί αυστηρά και έτσι δεν θα απειλείται η σωματική ακεραιότητα των θυμάτων του από τη ρίψη των τρικ. Εδώ αυτός ο πολιτικός άντρας ψήφισε ένα ολόκληρο μνημόνιο δίχως να το διαβάσει, θα ξέρει τι είναι τα τρικ;

Με αυτές και με αυτές τις δηλώσεις πολύ φοβάμαι ότι τα αχαμνά του νοικοκυραίου θα ξεροψηθούν κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Και το βασικό ζήτημα που προκύπτει είναι πώς θα καταφέρει να παρευρεθεί στους εορτασμούς για τη Σαλαμίνα, τις Θερμοπύλες και το 1821 με εγκαύματα στα αχαμνά του. Είναι ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει να προσέξουν οι σημερινοί κυβερνώντες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.