«Κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας» φώναξαν εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» (Photos)

«Κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας» φώναξαν εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» (Photos)

Σε 10 μέρες οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» θα λάμβαναν περίπου το 20% των δεδουλευμένων απαιτήσεων τους ή της αποζημίωσης της απόλυσης τους… ύστερα από περίπου μια δεκαετία δικαστικών αγώνων με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κι επαλήθευση των απαιτήσεων, κατά την πτωχευτική διαδικασία. Αλλά ξαφνικά βρήκαν απέναντι τους, δύο τράπεζες. Την Alpha Bank και την Πειραιώς…

Ετσι σήμερα (7/7) το πρωί, εκατοντάδες από τους συνολικά 850 πρώην εργαζόμενους με τις οικογένειες τους, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και όλων των Ενώσεων Τύπου προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας (Σταδίου 40), προκειμένου να φωνάξουν «Κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας». Οι δύο τράπεζες κόντρα στο νόμο, επιχειρούν να εισπράξουν για λογαριασμό τους τα χρήματα από την πώληση του κτιρίου που στεγαζόταν η ιστορική εφημερίδα στο Νέο Κόσμο.

Η απαράδεκτη αυτή στάση των δύο τραπεζών είχε και συνέχεια στη σημερινή συγκέντρωση καθώς υπήρχε ραντεβού του διευθύνοντα συμβούλου της Alpha, Βασίλη Ψάλτη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Και δεν πραγματοποιήθηκε με τη φτηνή δικαιολογία, ότι «στον κ. Ψάλτη έτυχε έκτακτο ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών» και τους παρέπεμψαν στον γενικό διευθυντή της τράπεζας, κάτι που οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν δέχθηκαν. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν για μια ώρα στο χώρο έξω από την Alpha, φώναξαν συνθήματα κατά των δύο τραπεζών κρατώντας στα χέρια και σχετικό πρωτοσέλιδο – κάλεσμα της «Ελευθεροτυπίας», μια έκδοση- διαμαρτυρία με τίτλο «ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ» με το όπου καταγγέλλουν την αναλγησία των δύο τραπεζών.

Την απαράδεκτη στάση της Alpha και της Πειραιώς απέναντι στους πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» έχουν στηλιτεύσει με ανακοινώσεις τους η ΕΣΗΕΑ και όλα τα σωματεία το χώρο του Τύπου, δεκάδες σωματεία εργαζομένων από άλλους χώρους, σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος με δηλώσεις μάλιστα και από το βήμα της Βουλής. Από υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης μέχρι την αξιωματική αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ (που κατέθεσε και πρόταση για τροπολογία προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα), το ΚΚΕ, το ΜεΡΑ25…

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ «…παρά το γεγονός ότι όλος ο πολιτικός κόσμος, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κάλεσε τις τράπεζες να δώσουν λύση, εκείνες κωφεύουν. Παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων και εμποδίζουν, για λόγους προσχηματικούς και με νομικά τερτίπια, την καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων σε 850 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους ανέργους και σε κακή οικονομική κατάσταση εδώ και εννέα χρόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter