Κάτω τα χέρια από τους δημοσιογράφους!

«Οποιος βάζει στο στόχαστρο την κοινωνική ειρήνη της δημοκρατίας της Τουρκίας, την εσωτερική αρμονία, την ενότητα και την ασφάλειά της μέσω της δημοσίευσης οποιουδήποτε υπαινικτικού γραπτού ή οπτικοακουστικού υλικού θα διώκεται βάσει του τουρκικού ποινικού κώδικα και του αντιτρομοκρατικού νόμου». 

Αυτή είναι η δήλωση που έκανε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης την περασμένη Πέμπτη. Ας παρακάμψουμε το τραγελαφικό στοιχείο των παραπάνω, δεδομένου ότι αν κάποιος πλήττει περισσότερο απ’ όλους την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στην Τουρκία, αυτός είναι ο ίδιος ο «σουλτάνος» της. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. 

Οποιος δεν είναι μαζί μου, λέει ο Ερντογάν βάζοντας (και) άλλους να μιλήσουν γι’ αυτόν όπως συνηθίζουν να κάνουν οι «δυνατοί», είναι εναντίον μου. Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη η σύλληψη δύο Τούρκων δημοσιογράφων που θέλησαν να πουν στον κόσμο την αλήθεια.

Οτι δηλαδή η επιχείρηση «Πηγή ειρήνης» των τουρκικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία δεν έπληξε μόνο Κούρδους μαχητές, αλλά και αμάχους, όπως έγραψε ο εκδότης της αριστερής διαδικτυακής εφημερίδας «BirGün» Χακάν Ντεμίρ. Και που θέλησαν να δώσουν φωνή στους άλλους, τους «κακούς». 

Ο Φατίχ Γιοκάν Ντιλέρ, υπεύθυνος του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Diken, παρέθεσε τα λόγια του εκπροσώπου των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, τον κορμό του οποίου αποτελούν οι Κούρδοι μαχητές. Για όποιον συνειδητοποιεί πόσο επικίνδυνη είναι η υποταγή στον εγωκεντρισμό του, το να δέχεται την κριτική ανάγεται σε ανάγκη. Κάτω τα χέρια από τους δημοσιογράφους!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.