Καύσιμα: Πρώτη για μία ακόμα εβδομάδα στην τιμή της αμόλυβδης η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Καύσιμα: Πρώτη για μία ακόμα εβδομάδα στην τιμή της αμόλυβδης η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ακλόνητη από την πρώτη θέση η Ελλάδα όσον αφορά την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, καθώς με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φαίνεται ότι «χτίζεται» αρνητικό σερί όσον αφορά τα πρωτεία στη λίστα της ακρίβειας.

Το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών υγρών καυσίμων της Κομισιόν, με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου, αποκαλύπτει το τι αντικρίζουν χιλιάδες Έλληνες οδηγοί φτάνοντας στο πρατήριο, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Αν και καταγράφεται ισχνή μείωση σε σχέση με τα δεδομένα της περασμένης εβδομάδας (όπου στην Ελλάδα η τιμή ανερχόταν στα 2,106 ευρώ/λίτρο), το αρνητικό ρεκόρ συνεχίζει να έχει… γαλανόλευκο χρώμα. Μάλιστα, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η μοναδική χώρα στην οποία η τιμή της αμόλυβδης κινείται άνω των 2 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Καύσιμα: ‘Πρωταθλήτρια’ Ευρώπης με την πιο ακριβή αμόλυβδη η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ειδικότερα, στην πρώτη θέση με την ακριβότερη 95άρα αμόλυβδη βενζίνη βρίσκεται η Ελλάδα με 2,052 ευρώ/λίτρο, με χώρες όπως η Δανία (1,981 ευρώ/λίτρο), η Φινλανδία με 1,993/λίτρο να ακολουθούν. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κινείται στα 1,729 ευρώ/λίτρο.

Για την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας τοποθετήθηκε και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter