«Καύσωνας – Αποκάλυψη» στην Ευρώπη: Πάνω από χίλιοι νεκροί λόγω ζέστης

«Καύσωνας – Αποκάλυψη» στην Ευρώπη: Πάνω από χίλιοι νεκροί λόγω ζέστης

«Καύσωνας– Αποκάλυψη» αναμένεται να πλήξει τη δυτική Γαλλία. Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για «μετανάστευση λόγω κλιματικών συνθηκών» καθώς περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τη μεγάλη πυρκαγιά που πυροδότησε ο καύσωνας που σαρώνει τη Νότια Ευρώπη.

Ανατριχιαστικό κρίνεται το γεγονός πως τα μέχρι τώρα θύματα της πρωτοφανούς ζέστης που πλήττει τις περιοχές αυτές της Γηραιάς Ηπείρου ξεπερνούν τα χίλια.

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους την στιγμή που οι φλόγες στην Ισπανία, και την Πορτογαλία αναγκάζουν χιλιάδες άλλους κατοίκους να εκκενώσουν πολλές κατοικημένες περιοχές.

Οι θερμοκρασίες σε όλη τη νότια Ευρώπη έδειξαν κάποια σημάδια υποχώρησης τη Δευτέρα, καθώς ο καύσωνας, που έχει ανεβάσει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της περιοχής, μετακινήθηκε βόρεια, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, η οποία είχε περιμένει πλέον να σπάσει το ρεκόρ υψηλότερων θερμοκρασιών της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter