Καύσωνας: Έκτακτη σύσκεψη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Καύσωνας: Έκτακτη σύσκεψη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Προ των πυλών βρίσκεται ο καύσωνας «Κλέων» και η θερμή επέλαση που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει κατακόρυφα και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, ενώ σε άλλες περιοχές βαθμούς αναμένεται να αγγίξει και τους 43! Η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται την Παρασκευή σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.

Έκτακτη σύσκεψη

Διυπουργική σύσκεψη για την προετοιμασία όλων των αρμόδιων φορέων ενόψει της έλευσης του καύσωνα «Κλέων» συγκαλεί σήμερα στις 11 το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι θα συμμετέχουν

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, καθώς και οι ΓΓ Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελένη Γιώτη και ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Υγείας του Υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπιδάς.

Τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, κρούουν οι ειδικοί καθώς ο καύσωνας «Κλέων» βρίσκεται προ των πυλών. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι τίθενται έκτακτα μέτρα, εν αναμονή και της ευρείας σύσκεψης της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Καύσωνας «Κλέων»: «Καμπανάκι» από τους ειδικούς – Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter