Καύσωνας: Ποια σχολεία θα κλείσουν – Τα μέτρα για εργαζόμενους στο δημόσιο

Καύσωνας: Ποια σχολεία θα κλείσουν – Τα μέτρα για εργαζόμενους στο δημόσιο

Ο καύσωνας που θα φέρει θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών στη χώρα από την Τρίτη έως την Παρασκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί οδηγίες και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Διαβάστε σχετικά: Καιρός: Καμίνι η χώρα – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος (LIVE)

Τα κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα

Έκτακτη ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών εξέδωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργήσουν, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, μέχρι τις 11:30 π.μ.

Δήμος Επιδαύρου

Την Τρίτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Επιδαύρου θα κλείσουν στις 11.30 το πρωί. Παράλληλα, Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι κλειστά σε όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Δήμος Ερμιονίδας

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο αυστηρά έως τις 11:30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Τυρνάβου

Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα σχολεία νηπιαγωγεία και δημοτικά θα λειτουργήσουν από σήμερα Τρίτη, 11 Ιουνίου εως και την Πέμπτη, 13 του μηνός, μεχρι τις 11:30 π.μ.

Δήμος Λιβαδειάς

Κλειστά από τις 11:30 τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Λιβαδειά για τις τρεις επόμενες μέρες.

Δήμος Νάουσας

Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου Νάουσας, λόγω του επερχόμενου κύμα καύσωνα.

Δήμος Κορινθίων

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στο δήμο Κορινθίων, όπως προκύπτει από απόφαση του δημάρχου.

Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών αποφασίζοντας ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Δήμος Μετεώρων

Μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Δήμος Χαλκιδέων

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Δήμος Ερέτριας

Με απόφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία για τον καύσωνα. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Τη διακοπή μαθημάτων και το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων.

Δήμος Λαμιέων

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Δήμος Θηβαίων

Τη διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων από την Τρίτη 11/06/2024 έως την Πέμπτη 13/6/2024 λόγω καύσωνα”.

Δήμοι Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν έως τις 11:30.

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από σήμερα Τρίτη έως την Πέμπτη, τροποποιείται ως εξής: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Δήμος Σιντικής Σερρών

Δεν θα λειτουργήσουν λόγω καύσωνα και τα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, σε όλο τον δήμο Σιντικής.

Τα μέτρα για το δημόσιο

Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, περιγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ανακοίνωση της ΕΜΥ για επερχόμενο κύμα καύσωνα.

Ειδικότερα, για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Ως προς τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν επίσης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17.00).

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: 

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την επόμενη μέρα – Συνεδριάζει η Κ.Ε., στο τραπέζι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου

Ερντογάν: Επίσκεψη σε Ισπανία και Ιταλία θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος τις επόμενες μέρες

Tο μέγα ξέπλυμα και η μπηχτή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter