Καύσωνας: Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τις δημόσιες υπηρεσίες

Καύσωνας: Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τις δημόσιες υπηρεσίες

Τηλεργασία για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και χρήση ειδικής άδειας όπου είναι εφικτό τις ημέρες του καύσωνα προβλέπει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η υπαγωγή εργαζομένων στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο, είτε σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας, ή κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης από την οποία προκύπτει η πάθηση.

Όσο για τους εργαζόμενους που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εν μέσω καύσωνα οι υπηρεσίες Προσωπικού μπορούν είτε να δώσουν οδηγίες για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης είτε για παροχή τηλεργασίας. Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17:00).

Παράλληλα, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι τυχόν προγραμματισμένα ραντεβού πολιτών με Δημόσιες υπηρεσίες τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter