Καύσωνας προ των πυλών – Πού θα αγγίξει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Καύσωνας προ των πυλών – Πού θα αγγίξει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία θα είναι σε ανοδική πορεία, με τις υψηλότερες τιμές της να σημειώνονται το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης 03/07 και 04/07/2019, αντίστοιχα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 39 – 40 ⁰C τοπικά τους 41 ⁰C.  Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 03/07, παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη.

Επίσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται την Τετάρτη και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter