Καζανάκι: Μυστικά και ψέματα

Αν νομίζετε ότι τραβώντας το καζανάκι, η τουαλέτα καθαρίζει, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Και για να καταρρίψουμε εντελώς το μύθο, σας λέμε ότι ουσιαστικά, συμβαίνει... ακριβώς το αντίθετο!

Γιατί όμως; Γιατί δεν έχουμε κάνει κάτι άλλο πριν πατήσουμε, τραβήξουμε ή τελοσπάντων, χρησιμοποιήσουμε το καζανάκι. Δεν έχουμε κατεβάσει το καπάκι της λεκάνης. 

Όπως επισημαίνουν ειδικοί περί της υγιεινής και της καθαριότητας, κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, τα βακτήρια της τουαλέτας εκτοξεύονται από την φόρα του νερού και τον αέρα που δημιουργείται, μέχρι και 25 εκατοστά μακριά από την λεκάνη, γεμίζοντας τις γύρω επιφάνειες. Έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, έχουμε έρθει σε επαφή με εκατομμύρια βακτήρια, που νομίζουμε ότι εξαφανίστηκαν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Να θυμάστε λοιπόν: Πρώτα κατεβάζουμε το καπάκι και μετά τραβάμε το καζανάκι!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.