Καζάνι που βράζει η εκπαιδευτική κοινότητα για τα ανεπαρκή υγειονομικά μέτρα

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ανεπαρκή υγειονομικά μέτρα κατά το άνοιγμα των σχολείων αύριο Πέμπτη 17/9 στις 6.30μμ στα Προπύλαια

Καζάνι που βράζει είναι η εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τα ανεπαρκή υγειονομικά μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών δομών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ανεπαρκή υγειονομικά μέτρα κατά το άνοιγμα των σχολείων αύριο Πέμπτη 17/9 στις 6.30μμ στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Δείτε επίσης: Ο κορονοϊός κλείνει σχολεία λίγο μετά το πρώτο κουδούνι - Ποια έβαλαν λουκέτο

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Να μειωθούν ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών.

Να προχωρήσεις η Β’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών άμεσα για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στις σχολικές μονάδες

Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Να προχωρήσεις έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές

Και τέλος να καταργηθεί κάθε νομοθετική διάταξη που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.