Καζάνι που βράζει οι φυλακές Διαβατών – Ένας νεκρός και πάνω από 100 κρούσματα κορονοϊού

Καζάνι που βράζει οι φυλακές Διαβατών – Ένας νεκρός και πάνω από 100 κρούσματα κορονοϊού

Έναν νεκρό από κορονοϊό μετρούν οι φυλακές Διαβατών, ενώ τα κρούσματα σύμφωνα με τα επίσημη χείλη είναι 108 και αφορούν προσωπικό και κρατούμενους. Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά περισσότερα. 

Αφού άφησαν του κρατούμενους στο έλεος της πανδημίας και η κατάσταση εκτροχιάστηκε, η Γ.Γ. Αντεγκληματικής πολιτικής Σ, Νικολάου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει μάλιστα με περίσσιο θράσος ότι η κινητοποίηση ήταν… άμεση και οι φυλακές  Διαβατών χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τη Γενική Γραμματεία, στη μία από τις τρεις ζώνες κρατούνται οι θετικοί στον κορονοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην τρίτη όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Λίγες ημέρες πριν ωστόσο οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος είχαν εκδώσει επιστολή στην οποία περιέγραφαν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσή τους και την πλήρη αδιαφορία για την ίδια τους τη ζωή από πλευράς του υπουργείου. 

Συγκεκριμένα είχαν καταγγείλει ότι το 10% από όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ covid έχει βγει θετικό ενώ τόνισαν ότι βρίσκονται στοιβαγμένοι και  κλειδωμένοι ανά δέκα άτομα σε θαλάμους 20 τετραγωνικών που προορίζονται για 5, μαζί με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter