Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΚΕΑ: Αναστολή εγγραφών ζητούν οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης - Φωτίου: Κανείς δικαιούχος ακάλυπτος

Έκκληση στα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να αναστείλουν τις εγγραφές για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης απευθύνουν οι Δήμου Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, καθώς αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους πολίτες, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το πληροφοριακό σύστημα που έφτιαξε το ΗΔΙΚΑ.

Οι δήμοι κάνουν λόγο για «μεγάλες τεχνικές δυσκολίες», που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους δήμους, που έχουν επιφορτισθεί με αυτή την ευθύνη, παρά ένας ελάχιστος αριθμός ωφελουμένων, γι΄αυτό ζητούν να ανασταλεί η διαδικασία μέχρι να αποκατασταθεί το πληροφοριακό σύστημα.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δεν εξυπηρετούν ωφελούμενους που πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα δικαιολογητικά (νόμιμοι μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτοί να καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και του προσωπικού των δήμων, κρίνεται επιβεβλημένο να ανασταλούν οι εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα του υπουργείου Εργασίας. Ο δήμος Αθηναίων συμπληρώνει ότι, από τα ΚΕΠ πρέπει να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι, ακόμα και αν απαιτείται στη συνέχεια προσκόμιση έγγραφων δικαιολογητικών στους δήμους, κατά αναλογία με τον τρόπο εγγραφής από το σπίτι.

Φωτίου: Ουδείς πολίτης, που δικαιούται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, θα μείνει ακάλυπτος

Κανονικά πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων για την κάρτα σίτισης και για τον Ιανουάριο και για τον Φεβρουάριο, υπογράμμισε, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm». Διευκρίνισε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά σε τεχνικά θέματα, τα οποία αποκαθίστανται.

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο καλύπτει περίπου 300.000 οικογένειες. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της αν. υπουργού «οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, εκτός του χρηματικού ποσού που τους πιστώνεται, γίνονται αμέσως δικαιούχοι ελεύθερης πρόσβασης στο σύστημα υγείας, στα κοινωνικά παντοπωλεία, σε όλες τις κοινωνικές δομές του ΕΣΠΑ, ενώ τα παιδιά τους γίνονται δεκτά σε παιδικούς σταθμούς και στα σχολικά γεύματα».

«Σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία μέσω του ΚΕΑ προχώρησε το υπουργείο Εργασίας» είπε η κ. Φωτίου, διευκρινίζοντας πως το πρόγραμμα υποχρεούται να βρει εργασία μέσα στο 2017 για το 10% των άνεργων δικαιούχων. Καταλήγοντας, τόνισε: «Να μην ανησυχεί κανείς. Όπως δεν αφήσαμε κανέναν συμπολίτη μας ακάλυπτο τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε κανέναν».

Η αν. υπουργός εξέφρασε την ελπίδα, η επόμενη χρονιά να βρει πολύ λιγότερους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.