Κέβιν Πάντερ: Από το Λαύριο… καθιερώνεται στη Euroleague (Video)

Κέβιν Πάντερ: Από το Λαύριο… καθιερώνεται στη Euroleague (Video)

Ο Κέβιν Πάντερ ξεκίνησε δειλά – δειλά την Ευρωπαϊκή του πορεία στο Λαύριο, με τον ίδιο πλέον να αποτελεί έναν παίκτη που καθιερώνεται στο επίπεδο της Ευρωλίγκας και το Eurohoops κάνει μια αναδρομή στην ευρωπαϊκή του καριέρα.

Ο Κέβιν Πάντερ είναι και επίσημα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Αρμάνι, με τον Αμερικανό να ετοιμάζεται για την επιστροφή στην Ιταλία, εκεί όπου έλαμψε τη σεζόν 2018-19 με την φανέλα της Βίρτους Μπολόνια.

Η φετινή σεζόν για τον Πάντερ σίγουρα δεν ξεκίνησε καλά, καθώς η αποχώρηση του Μπλατ από τον Ολυμπιακό δεν του έδωσε την ευκαιρία να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος αυτό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurohoops, στην οποία αναφέρθηκε στο τι πήγε… λάθος στον Πειραιά. Παρόλα αυτά, η επιλογή του να πάει στον Ερυθρό Αστέρα τον… αναγέννησε, με τον ίδιο να βρίσκει τα πατήματά του και να συνεχίζει την ανοδική πορεία του, η οποία άλλωστε ξεκίνησε από τα… μέρη μας.

Το “αγροτικό” του και ο κοινός παρονομαστής με Χάντερ – Ντάνστον

Ο Πάντερ την σεζόν 2016-17 βρέθηκε στην Ελλάδα και το Λαύριο, όπου και έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής του ταλέντου του. Οι 12,5 πόντοι, με 43% από το τρίποντο ήταν αρκετοί για να λάμψει, με την Αντβέρπ να τον κάνει δικό της τον Μάρτιο και τον ίδιο να την ανταμείβει για αυτή της την επιλογή με 11,5 πόντους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως ο Πάντερ δεν είναι ο μόνος που ξεκίνησε από τα… μικρά πατώματα της Ελλάδας και στη συνέχεια καθιερώθηκε στην Ευρωλίγκα. Ας μην λησμονούμε τα παραδείγματα του Οθέλο Χάντερ και του Μπράιαν Ντάνστον, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε Ηλυσιακό και Άρη αντίστοιχα, ενώ στην συνέχεια της καριέρας τους εξελίχθηκαν σε παίκτες με πολλά… μηδενικά στους λογαριασμούς τους και αξιοπρόσεκτες πορείες στην Ευρωλίγκα. Ο Χάντερ μάλιστα έφτασε και μέχρι τον τίτλο, ενώ ο Ντάνστον αγωνίστηκε σε δύο τελικούς.

Αλλά ας γυρίσουμε στον Κέβιν Πάντερ, καθώς στη συνέχεια είναι το… καλό!

Η ΑΕΚ, το Back to Back στο BCL και τα ρεκόρ

Μετά το πέρασμά του από το Βέλγιο, ο Πάντερ μετακόμισε στην Πολωνία και την Ρόσα Ράντομ, όπου με 19,3 πόντους μέσο όρο έδειξε πως το επόμενο επίπεδο του ανήκε. Μάλιστα η ευκαιρία του δεν άργησε να έρθει, καθώς η ΑΕΚ έσπευσε να τον κάνει δικό της τον Φεβρουάριο του 2018. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα… εκτοξεύτηκε!

Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού, ενώ στην συνέχεια ήταν κομβικός, τόσο στην πορεία της Ένωσης μέχρι το Final Four του BCL, όσο και στην κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας μ.ο. στην τελική φάση 16 πόντους.

Συνολικά ο Κέβιν Πάντερ έκλεισε αυτούς τους μήνες με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, έχοντας κατά μέσο όρο 15,3 πόντους με 42% στα τρίποντα, 2,2 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα και 1,1 ασίστ και σίγουρα οι φίλοι της ΑΕΚ, τον θυμούνται ακόμα και σήμερα.

Μετά το σύντομο αλλά απόλυτα επιτυχημένο πέρασμα του από την ΑΕΚ, ο Πάντερ πείστηκε να μετακομίσει στην Ιταλία, για χάρη της Βίρτους Μπολόνια με σκοπό να την βοηθήσει να επιστρέψει, στον δρόμο των επιτυχιών. Σίγουρα ο σκοπός επετεύχθη!

Στην φάση των playoffs του BCL, αλλά και στο Final Four της Αμβέρσας, απέδειξε πως διαθέτει και στόφα ηγέτη. Είχε 16 πόντους κατά μέσο όρο με 42% στα τρίποντα, 3,4 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,1 κλεψίματα, ο Αμερικανός γκαρντ οδήγησε τους Ιταλούς στην κατάκτηση του τροπαίου, ενώ αναδείχθηκε και MVP του Final Four. Φυσικά ο ίδιος παραμένει ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο της FIBA και μάλιστα back to back, γεγονός που δείχνει πως έχει το… άστρο για να πάει ακόμα πιο ψηλά.

Σε αυτό το σημείο βέβαια αξίζει να τονίσουμε πως πρόκειται για έναν πραγματικό… θρύλο της διοργάνωσης, καθώς αποτελεί ακόμα τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της με 706 πόντους, πρώτο στα playoffs με 181, πρώτο στην ιστορία των Final Four με 79 πόντους και των τελικών με 42. Όχι και άσχημα για έναν παίκτη που πέρασε μόλις δύο σεζόν στο Basketball Champions League.

Η ώρα της Ευρωλίγκας

Μέσα από το BCL, ο Πάντερ γνώρισε την αποθέωση, ανέβηκε επίπεδο και ήταν πλέον έτοιμος για το κάτι παραπάνω. Έτσι λοιπόν η ώρα για το… άλμα και την Ευρωλίγκα είχε φτάσει, με το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό για τον ίδιο. Η απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μπλατ από τον πάγκο των Πειραιωτών κόστισε στον Αμερικανό, καθώς δεν έπεισε ποτέ τον Κεμζούρα και έτσι αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε 11 παιχνίδια και με μέσο όρο 6,8 πόντων ανά αγώνα. Η επόμενη επιλογή του όμως τον επανέφερε στον… σωστό δρόμο!

Στον Ερυθρό Αστέρα ο Ντράγκαν Σάκοτα τον εμπιστεύτηκε, γνωρίζοντας τον παίκτη από την εποχή της ΑΕΚ και ο Πάντερ βρήκε και πάλι τον… δολοφονικό εαυτό του. Σε 12 παιχνίδια είχε 15,9 πόντους στην Ευρωλίγκα, με κορυφαίο του παιχνίδι αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου με 24 πόντους έκανε την διαφορά για τους Σέρβους. Ο ίδιος έδειχνε πως είχε ακόμα πράγματα να δώσει, όμως ο κορωνοϊός του άλλαξε τα σχέδια.

Πλέον ετοιμάζεται για μια νέα περιπέτεια, επιστρέφοντας σε μια χώρα που έλαμψε, την Ιταλία, στην οποία θα βρεθεί για λογαριασμό της Αρμάνι, με τον ίδιο να καθιερώνεται πλέον στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα του Μιλάνο, έχοντας αποκτήσει παίκτες όπως ο Ντιλέινι και ο Χάινς, δείχνει πως μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα τη νέα σεζόν, όμως θα πρέπει να περιμένουμε να την δούμε στο παρκέ.

Πάντως μην σας κάνει εντύπωση αν καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και κατακτήσει το τρόπαιο. Μάλιστα αυτό θα σημαίνει και ένα ξεχωριστό επίτευγμα για τον Κέβιν Πάντερ, καθώς θα μπει στο κλειστό κλαμπ με παίκτες όπως ο Μπόγρης και Μαυροειδής, οι οποίοι έχουν στην τροπαιοθήκη τους και την Ευρωλίγκα και το BCL. Βέβαια αν αυτό συμβεί θα είναι ο πρώτος με δύο κατακτήσεις BCL, δημιουργώντας έτσι ακόμα ένα ροκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον. Όμως όπως είπαμε, αυτά θα τα δούμε στο παρκέ.

Για την ώρα ας απολαύσουμε μερικές όμορφες στιγμές του Κέβιν Πάντερ…

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter