Κέβιν Πάντερ: Ένας… πραγματικός BCLegend! (Videos)

Κέβιν Πάντερ: Ένας… πραγματικός BCLegend! (Videos)

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, μετά την περυσινή του εκπληκτική πορεία με την ΑΕΚ όπου ως παίκτης “κλειδί” και ηγέτης οδήγησε, την “ένωση” στην κατάκτηση του BCL και του Κυπέλλου Ελλάδας, συνεχίζει από την ίδια επιτυχημένη αφετηρία τα πεπραγμένα του και την σεζόν 2018-19.

Η Βίρτους του Σάσα Τζόρτζεβιτς, κατέκτησε μετά από πολλά χρόνια ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Αμβέρσα, όπου ο Πάντερ γνωρίζει… πολύ καλά, έχοντας περάσει στο ξεκίνημα της καριέρας του από εκεί.

Ο άλλοτε παίκτης και του Λαυρίου, επιβεβαιώνει την τελευταία διετία πως είναι ο παίκτης που μπορεί να οδηγήσει μία ομάδα στην κατάκτηση του Basketball Champions League, ενώ όντας ακόμα μόλις 26 ετών δείχνει πως η κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ του ανήκει, έχοντας πλέον το know how στις μεγάλες στιγμές.

Το Eurohoops σας παρουσιάζει την μέχρι στιγμής καριέρα του MVP του φετινού Final Four του BCL Κέβιν Πάντερ, ο οποίος έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει με τα πεπραγμένα του!

Το ξεκίνημα από Ελλάδα και… Αντβέρπ!

Ο απόφοιτος του Τενεσί, Κέβιν Πάντερ σε ηλικία περίπου 24 ετών ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, από μία ελληνική ομάδα η οποία φημίζεται στις επιλογές των ξένων της. Στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17, το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη έφερε τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ στην χώρα μας και κάπως έτσι ξεκίνησε, μία εκπληκτική καριέρα μέχρι σήμερα.

Ο Πάντερ αγωνίστηκε σε 21 αγώνες με την φανέλα του Λαυρίου στην Basket League και εντυπωσίασε έχοντας κατά μέσο όρο 12,5 πόντους με 43% στα τρίποντα, 2,4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 0,9 ασίστ. Οι εμφανίσεις του δεν γινόταν να τον κρατήσουν στην Basket League και η πρόταση από το εξωτερικό ήρθε άμεσα.

Η Αντβέρπ του έκανε πρόταση συνεργασίας μέσα στην σεζόν και εκείνος αποφάσισε να μετακομίσει από την χώρα μας στο Βέλγιο. Στην Αμβέρσα, ο εξαιρετικός σκόρερ κατάφερε να εξελιχθεί και να καταφέρει να γίνει χρήσιμος σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, εκτός από την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι. Σε 16 ματς, είχε 11,5 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 1,9 κλεψίματα και 1,6 ασίστ.

Που να ήξερε ο ίδιος πως το καλοκαίρι του 2017 που αποχωρούσε από την Αμβέρσα, ότι μετά από 2 χρόνια θα επέστρεφε εκεί και θα κατακτούσε το δεύτερο Basketball Champions League, της καριέρας του.

Η “χρυσή” διετία της… εκτόξευσης με ΑΕΚ και Μπολόνια!

Μετά το τέλος της διαδρομής του στο Βέλγιο, ο Πάντερ συμφώνησε να μεταβεί στην Πολωνία για να αγωνιστεί στην Ρόζα Ράντομ και παράλληλα να κάνει το ντεμπούτο του, στο Basketball Champions League.

Ο Αμερικανός αν και αγωνιζόταν σε μία από τις “αδύναμες” ομάδες της διοργάνωσης, αφήνει κοινό και αντιπάλους με το “στόμα ανοιχτό” χάρη στα πεπραγμένα του, αφού σε 14 ματς του BCL, έχει 21,1 πόντους με 37% στα τρίποντα, 3,4 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,6 κλεψίματα και φυσικά αυτές του οι εμφανίσεις, δεν θα τον κρατήσουν για πολύ καιρό κάτοικο Πολωνίας.

Η ΑΕΚ που έψαχνε παίκτη στις θέσεις 2-3 για να ενισχυθεί ενόψει του φινάλε της χρονιάς 2017-18, έρχεται σε συμφωνία με τον Αμερικανό παίκτη, ο οποίος την… “εκτοξεύει” σε μία από τις πιο ιστορικές σεζόν της ιστορίας της.

Πρώτα η “ένωση” στο Ηράκλειο, κατακτάει το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας μετά από πολλά χρόνια απέναντι στο φαβορί Ολυμπιακό, έχοντας για απόλυτους πρωταγωνιστές τους Πάντερ και Χάρις και ήδη βλέπει την επένδυση της στο πρόσωπο του γκαρντ/φόργουορντ, να αποδίδει.

Όμως οι μεγάλες στιγμές δεν σταματάν εκεί, στο Final Four του BCL στην Αθήνα, η ΑΕΚ κερδίζει Μούρθια και Μονακό και στέφεται κάτοχος του τίτλου, με τον Πάντερ παίκτη “κλειδί” σε άμυνα και επίθεση.

Η δουλειά του Πάντερ με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα ολοκληρώθηκε με δύο σπουδαία τρόπαια και δυστυχώς για την “ένωση” δεν μπόρεσε να τον κρατήσει και φέτος, αφού η Βίρτους Μπολόνια τον έπεισε να μετακομίσει στην Ιταλία.

Η φετινή σεζόν, για τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ, ολοκληρώθηκε όπως η περυσινή δηλαδή με εκείνον πρωταγωνιστή σε μία ποιοτική ομάδα και τον ιταλικό σύλλογο, να επιστρέφει στις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων μετά από πολλά χρόνια και με τον Πάντερ MVP στο φετινό Final Four του BCL στην Αμβέρσα.

Μάλιστα ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης για φέτος, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Basketball Champions League που φτάνει τους 706 πόντους στην διοργάνωση και τους 181 στα playoffs.

Η ιστορική του παρουσία βέβαια δεν σταματάει εκεί, αφού είναι παράλληλα και πρώτος σκόρερ του BCL στην ιστορία των Final Four με 79 πόντους και των τελικών με 42, ενώ αποτελεί και τον μοναδικό παίκτη, που έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές!

Σίγουρα ο Κέβιν Πάντερ, αν και σε μόλις δύο σεζόν έχει καταφέρει να γίνει ο παίκτης “σύμβολο” του Basketball Champions League, κάτι σπάνιο και ιδιαίτερο τιμητικό για τον Αμερικανό παίκτη!

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter