KEΔ για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: «Yποκλοπές, λογοκρισία και κουπόνια για πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης»

KEΔ για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: «Yποκλοπές, λογοκρισία και κουπόνια για πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης»

«Yποκλοπές, λογοκρισία και κουπόνια αντί για αυξήσεις στους εργαζόμενους είναι η συνταγή που εφαρμόζει το καθεστώς Μητσοτάκη για τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης». Aυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» που συμπληρώνει:

«Παράλληλα εφαρμόζεται σύστημα ελέγχου του περιεχομένου εφημερίδων, ώστε να επιδοτούνται όσες συγκεντρώνουν τα προσόντα κατά την κρίση ειδικής επιτροπής, με επικεφαλής πρόεδρο Ιδρύματος που πρόσφατα επικρίθηκε για βραβείο σε απεργοσπάστες .Στην επιτροπή δυστυχώς συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ!..

Η σύμπραξη Καπάκου- Αντωνιάδου στην ίδια κατεύθυνση έχει μετατρέψει την ΕΣΗΕΑ σε δεκανίκι αυτής της πολιτικής και τον ΕΔΟΕΑΠ σε μηχανισμό εξυπηρέτησης της διαπλοκής για να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αυτά που οφείλουν οι εργοδότες στο Ταμείο.

  1. Η πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν Ανδρουλάκη που άνοιξε το απόστημα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών σε συνδυασμό με την καταγγελία του συν.Θ. Κουκάκη αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των 7 προθύμων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Κάποιες χλιαρές αναφορές για την υπόθεση του συναδέλφου δεν αγγίζουν το συνολικό πρόβλημα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι στην καθημερινή ειδησεογραφία επισημαίνεται ότι μόνο το 2021 έγιναν, όπως αναφέρεται, 13751 …νόμιμες «επισυνδέσεις» που αφορούν και δημοσιογράφους!…

Η ΚΕΔ από τον περασμένο Απρίλιο με αφορμή την καταγγελία για το predator στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ζήτησε από την πρώτη στιγμή την άμεση ενημέρωση όλων των κομμάτων και την διαβίβαση του θέματος στο ηλεκτρονικό έγκλημα, χωρίς δυστυχώς να εισακουστεί.

  1. Την περίοδο ακριβώς που δοκιμάζεται η πολιτική ζωή από την νέα πρωτοφανή υπόθεση των υποκλοπών, η πλειοψηφία των 7 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πανηγυρίζει για την επαίσχυντη συμφωνία που συνήψε για να μην γίνονται απεργίες με την εξόφθαλμη μεσολάβηση του Προέδρου της ΕΡΤ , με τον Θ. Σκυλακάκη για την καταβολή, αντί μισθολογικών αυξήσεων που οφείλονται, 5 ευρώ ανά ημέρα απασχόλησης με φυσική παρουσία, ως τροφεία για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ ( ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημόσιο Γραφεία Τύπου).
  2. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρουσιάζει το συμφωνητικό αυτό ως ΔΗΘΕΝ ΣΣΕ παρόλο που γνωρίζει ‘ότι υπερβαίνει ακόμη και τον εργατοκτόνο νόμο Χατζιδάκη!.. Αποτελεί απλώς μια σύμβαση προσχώρησης της ΕΣΗΕΑ στην πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού τα δημόσια ΜΜΕ και η ΕΥΠ υπάγονται στο γραφείο του.
  3. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα η καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ και του συναδέλφου από την ΕΡΑ Ιωαννίνων για την λογοκρισία από την ΕΡΤnews σε βάρος του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου στην προχθεσινή ομιλία του στο Κομμένο της Άρτας και «ειδικά της βαρυσήμαντη δήλωσης του τελευταίου, αναφορικά με το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών» έρχεται για την πλειοψηφία του ΔΣ σε δεύτερη μοίρα.

Φρόντισε όμως αμέσως να εκδοθεί ανακοίνωση για τον μάγο του κλαρίνου που κάποια πηγή χωρίς να την κατονομάζει (για ποιο λόγο άραγε;) διοχέτευσε ότι δήθεν απεβίωσε!..

  1. Στο περιθώριο όλων αυτών στη δημόσια τηλεόραση είναι σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο κλίμα ιδιωτικοποίησης λειτουργιών της ΕΡΤ με τις πολυάριθμες μεικτές παραγωγές ακόμη και για ειδήσεις αλλά και εκπομπές λόγου και το πάρτι της μυθοπλασίας.

Ο ηλικιακός ρατσισμός που διακατέχει τους υπευθύνους της ΕΡΤ κατά των εργαζομένων συμπληρώνεται τώρα με όρο προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού για πρόσληψη συμβασιούχων στην ΕΡΤ 3.

Το ΜΕΓΑΛΟ σκάνδαλο πάντως αφορά την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η οποία συστηματικά υποβαθμίζεται ,όπως και το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΑ.Η τελευταία εξέλιξη μάλιστα με τον αποκλεισμό δημοσιογράφων της από μεγάλες διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων παρόλο ότι έχουν πληρωθεί δικαιώματα για σχολιαστές, «μυρίζει» αβάντα στον παλιό εργοδότη του μικρού Προέδρου της ΕΡΤ που τώρα όμως είναι και διευθύνων σύμβουλος.

Η ΚΕΔ απαιτεί την άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ώστε να υπάρξει παρέμβαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την χειραγώγηση της ενημέρωσης και για το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

19/08/22

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter