ΚΕΔ: Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ υποψήφιοι διάδοχοι του Μ. Περέιρα

ΚΕΔ: Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ υποψήφιοι διάδοχοι του Μ. Περέιρα

Δύο πρώην διαιτητές από το πάνω ράφι πρότεινε η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA στους Big 4 για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ.

Ο πρώτος υποψήφιος είναι ο διάσημος από τη θητεία του στην Πρέμιερ Λιγκ και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο έτερος υποψήφιος είναι ο ο Σουηδός Πέτερ Φιόρντφελντ. Τα ονόματα τους προτάθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Λεωνίδα Μπουτσικάρη και των εκπροσώπων Ολυμπιακού (Λίνα Σουλούκου), ΠΑΟΚ (Μάκης Γκαγκάτσης), ΑΕΚ (Μηνάς Λυσάνδρου), Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος).

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι μόλις 45 ετών και για 13 χρόνια ήταν διαιτητής στο αγγλικό πρωτάθλημα. Εχει σφυρίξει σε περισσότερα από 30 ματς Μουντιάλ και Euro και ήταν διεθνής για 12 χρόνια. Από το 2017 έως το 2109 συνεργάστηκε με το BT Sport. Τη σεζόν 2018-2019 ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας στη Σαουδική Αραβία, ενώ πέρυσι σφύριξε στην Κίνα! Το 2016 ήταν ο ρέφερι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης και την ίδια χρονιά σφύριξε τον τελικό του Euro μεταξύ της Πορτογαλίας και της Γαλλίας.

Ο 57χρονος Σουηδός Π. Φιόρντφελντ ήταν διαιτητής στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας για 12 χρόνια και διεθνής ρέφερι για 7 χρόνια (2001-2008), έχοντας διευθύνει περισσότερα από 35 ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων και περισσότερα από 15 παιχνίδια σε Μουντιάλ και Euro. Aπό το 2011 έως και το 2019 ήταν ο Νο 1 καθηγητής των Σουηδών διαιτητών. Το 2003 ήταν ο ρέφερι του Τελικού Intertoto, και το 2008 του Κυπέλλου UEFA. Την ίδια χρονιά είχε λάβει το βραβείο «Golden Whistle», ενώ από το 2007 έχει θητεύσει σε διευθυντικές θέσεις αθλητικών κέντρων και δραστηριοτήτων στην περιοχή της Eskilstuna όπου γεννήθηκε.

Την προσεχή Πέμπτη οι δύο υποψήφιοι αντικαταστάτες του Μ. Περέιρα θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των Big 4 και την επόμενη μέρα οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού θα ψηφίσουν για το ποιος θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής. Ο νικητής της κάλπης θα θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ΕΠΟ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter