ΚΕΔΕ: Δεν θα στείλουμε τα οικονομικά στοιχεία των δήμων στο ΥΠΕΣ

Τη μη αποστολή οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ α' βαθμού και των νομικών τους προσώπων προς το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενημερώνει με επιστολή του τους δημάρχους της χώρας για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ένωσης, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται να αποσταλούν τα στοιχεία, καθώς αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση α' βαθμού έχει ήδη αποστείλει και εξακολουθεί να αποστέλλει κάθε μήνα οικονομικά στοιχεία στις βάσεις δεδομένων των αρμοδίων υπουργείων. Κατά συνέπεια, τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα και προς το Οικονομικό Παρατηρητήριο αλλά και προς κάθε άλλον αρμόδιο φορέα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.