ΚΕΕΛΠΝΟ: Εισαγγελείς ανακάλυψαν στην Βουλγαρία off shore εταιρεία Πουλή και Θεοφιλάτου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εισαγγελείς ανακάλυψαν στην Βουλγαρία off shore εταιρεία Πουλή και Θεοφιλάτου

Νέα καυτά στοιχεία για τα πεπραγμένα του Σταμάτη Πουλή αλλά και της συζύγου του, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr. 

Ο Σταμάτης Πουλής και η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις – κάποιες εκ των οποίων κακουργηματικού χαρακτήρα- , φαίνεται να είχαν εταιρεία στη Βουλγαρία την περίοδο που το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε εκατομμύρια ευρώ. 

Έπειτα από σχετική έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τους αρμόδιους εισαγγελείς, αποκαλύφτηκε η ύπαρξη της εταιρείας των δυο πρώην εργαζομένων του οργανισμού. Πληροφορίες του documentonews.gr αναφέρουν πως οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση στενά, αναζητώντας πιθανές ύποπτες διαδρομές χρήματος από και προς την βουλγάρικη εταιρεία. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, φαίνεται να ερευνούν και πιθανές σχέσεις της εταιρείας με εκδότη, του οποίου τα ΜΜΕ έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι περίεργο και αναμφίβολα ερευνητέο το γεγονός ότι δύο στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζονται να κάνουν εταιρεία με αντικείμενο την παροχή συμβουλών και τη δημιουργία ιστοσελίδων και μάλιστα στη Βουλγαρία. Το ένα εξ αυτών, η σύζυγος του Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου είναι το πρόσωπο που υπογράφει τις συμβάσεις για το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας σε ΜΜΕ πολλά από τα οποία, όπως έχει αποκαλυφθεί, ήταν ανύπαρκτα.

Οι Αρχές ερευνούν αν άτομα που φέρονται να ευνοήθηκαν από διαφήμιση που μοίραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω της κ. Θεοφιλάτου, έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη εξωχώρια εταιρεία ή είχαν οικονομικές συναλλαγές, πράγμα το οποίο θα σημαίνει ότι κονδύλια από τη διαφήμιση μπορεί να επέστρεφαν σε αυτούς που την ενέκριναν.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως όμιλος με ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σχετίζεται με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δημιουργείται το 2015, στη Σόφια, όταν έχουν εφαρμοστεί τα capital controls, δηλαδή ερευνάται αν μέσω της εταιρείας ενδέχεται να γίνονταν κάποιες πληρωμές οι οποίες μέχρι τότε γίνονταν από απλές αναλήψεις τραπεζών.

Να σημειωθεί πως αύριο, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, ο Σταμάτης Πουλής θα προσέλθει ενώπιον της ανακρίτριας για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς, κας Μαρίας Λουΐζας Ιωαννίδου να καταθέσει.

Αρνείται ο Πουλής

Σε επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με τον Σταμάτη Πουλή, αρνήθηκε τα πάντα. Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν ήταν ιδιοκτήτης ή μέτοχος σε εταιρεία στη Βουλγαρία η οποία ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στη Σόφια, αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αρνήθηκε επίσης ότι ήταν ιδιοκτήτρια ή μέτοχος η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

Θυμίζουμε πως η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου υπέγραψε πολλές από τις συμβάσεις που αφορούσαν τη διανομή διαφημιστικών κονδυλίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και σε ιστοσελίδες με ανύπαρκτη επισκεψιμότητα. Ο Σταμάτης Πουλής εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με την εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ αλλά και με τις παράνομες προσλήψεις στον οργανισμό επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Ποια είναι η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου

Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου ήταν η υπεύθυνη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μαζί με την υπεύθυνη του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κατερίνα Πολύζου, υπέγραψαν πολλές από τις συμβάσεις πρόσληψης των 22 παρανόμως προσληφθέντων επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Η κα Θεοφιλάτου υπήρξε σημαίνον πρόσωπο για τη Νέα Δημοκρατία, αφού επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή ήταν ειδική σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου. Ήταν επίσης συνεργάτιδα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Η αδερφή της, Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου, εργαζόταν στο υπουργικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη.

Οι παράνομες προσλήψεις

Υστέρα από αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η Ανδ. Θεοφιλάτου και η Κ. Πολύζου απέστειλαν περαιτέρω στοιχεία για τις 22 προσλήψεις. Οι βεβαιώσεις των δυο τους χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Πολάκη ως «καραμπινάτες ψευδείς βεβαιώσεις», κυρίως λόγω του έγγραφου 441-/τρις της 17ης Δεκεμβρίου 2008, το οποίο υπογράφτηκε από την υπεύθυνη του τμήματος Παρεμβάσεων στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ Ιωάννα Παυλοπούλου.

Στο επίμαχο έγγραφο αναλύεται ο τρόπος που θα κατανεμηθεί η χορηγία της Estée Lauder για δημιουργία δομής αστέγων οροθετικών, έργο για το οποίο έγιναν οι επίμαχες 22 προσλήψεις. Βάσει αυτού του εγγράφου, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ψήφισε θετικά για την αποδοχή της χορηγίας και κατ’ επέκταση για τη δημιουργία της δομής. Στο έγγραφο η κ. Παυλοπούλου αντικρούει τους ισχυρισμούς των κ. Θεοφιλάτου και Πολύζου, αφού αναφέρει ρητά ότι 300.000 ευρώ της χορηγίας θα κατανεμηθούν αποκλειστικά για ενοίκιο κτιρίου, εργασίες διαμόρφωσης και αγορά εξοπλισμού, ενώ «η αμοιβή του προσωπικού βαραίνει τον προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ». Ως αποτέλεσμα ο κ. Πολάκης κρίνει ως «προφανή τη μεθόδευση των Θεοφιλάτου Ανδρονίκης και Πολύζου Αικατερίνης».

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, ο Σταμάτης Πουλής ερευνάται και για κατασκευή ψευδούς κατά περιεχόμενο εγγράφου αναφορικά με τις επίμαχες προσλήψεις. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛΑΣ, ύστερα από την κατάσχεση υλικού και πειστηρίων που διενήργησαν οι επιθεωρητές στο γραφείο του πρώην εκπροσώπου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η συντήρηση και οι… φακές

Το τμήμα διοικητικού συντονισμού στο οποίο ήταν υπεύθυνη η Ανδ. Θεοφιλάτου συντόνιζε και τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς. Ο σύζυγός της, Σταμάτης Πουλής ήταν και μέλος της επιτροπής προμηθειών. Το 2013 με εισήγηση του Πουλή και δύο ακόμη μελών της επιτροπής, η εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ, ιδιοκτησίας του Γεώργιου Δρόση, –συζύγου της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου και μπατζανάκη του Στ. Πουλή– υπογράφει σύμβαση για συντήρηση του Κτιρίου Προστατευόμενων Διαμερισμάτων, το οποίο αποτελεί δομή φιλοξενίας άπορων οροθετικών. Το τίμημα είναι 134.900 ευρώ, ενώ η επιλογή της ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ έγινε με απευθείας ανάθεση. Το 2014 η συγκεκριμένη εταιρεία –και πάλι χωρίς διαγωνισμό– υπογράφει νέα σύμβαση 150 χιλιάδων ευρώ για «συντήρηση κτιρίου».

Ο κ. Δρόσης με άλλη εταιρεία, τη Δρόσης Γεώργιος και ΣΙΑ ΕΕ, αναλαμβάνει χωρίς διαγωνισμό μέσω του υπευθύνου της δομής προστατευόμενων διαμερισμάτων Στ. Πουλή την τροφοδοσία 21 φιλοξενούμενων ατόμων. Η εταιρεία παραδίδει ημερησίως 50 μερίδες με κόστος 12,5 ευρώ ανά μερίδα. Όλα τα πιάτα κοστολογούνται το ίδιο, είτε πρόκειται για μοσχάρι κοκκινιστό είτε για… φακές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter