ΚΕΕΛΠΝΟ: Μην κολυμπάτε σε Σαλαμίνα και παραλιακό μέτωπο

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μην κολυμπάτε σε Σαλαμίνα και παραλιακό μέτωπο

Να αποφευχθεί η κολύμβηση και η έκθεση σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα, συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως κλιμάκιο του Κέντρου πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

«Συνιστάται από το κλιμάκιο, σε πρώτο χρόνο, η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση», καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση.

O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής επιχείρησε πάντως να ανασκευάσει τα περί καταλληλότητας των ακτών της μετά τη μόλυνση από τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ

«Εγώ είπα ότι έχουμε καλέσει το ΕΛΚΕΘΕ, το αρμόδιο Ινστιτούτο ελέγχου, ήδη με έγγραφο έχω ζητήσει να αρχίσει να κάνει μετρήσεις. Εμείς είπαμε ότι σε έναν μήνα θα έχουμε το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει. Αλλά, ας περιμένουμε να γίνουν οι μετρήσεις. Χωρίς μετρήσεις δεν μπορεί να πει κανείς αν μπορεί ή δεν μπορεί να κολυμπήσει κάποιος», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στον Real FM 97,8.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Κουρουμπλής είχε αναρωτηθεί «Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος; Εγώ πιστεύω ότι είναι ασφαλείς οι πολίτες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter