ΚΕΕΡΦΑ: Καταδίκη σε δύο χρόνια για ρατσιστική επίθεση στην Νίκαια

ΚΕΕΡΦΑ: Καταδίκη σε δύο χρόνια για ρατσιστική επίθεση στην Νίκαια

Την καταδίκη σε δύο χρόνια φυλάκιση ατόμου για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικό κίνητρο εις βάρος πέντε μεταναστών στη Νίκαια, γνωστοποίησε την Τρίτη η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία και είχε προχωρήσει στην καταγγελία για το σοβαρό περιστατικό, στις 10 Ιουλίου 2018 έξω από βενζινάδικο στην οδό Θηβών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Καταδίκη σε δύο χρόνια για ρατσιστική επίθεση στη Νίκαια μετά από καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ

Δύο χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή ήταν η ποινή που αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά σε βάρος του κατηγορούμενου Ζ.Ζ. απασχολούμενου σε Λαϊκές Αγορές, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικό κίνητρο σε βάρος πέντε μεταναστών στην Νίκαια.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιούλη 2018 σταμάτησε έξω από το βενζινάδικο στην οδό Θηβών 175, έβριζε τους διερχόμενους μετανάστες φωνάζοντας “Βρόμικοι Πακιστανοί” ενώ αμέσως μετά κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, έβγαλε από το πορτ παγκάζ ένα συρματόσχοινο ρυμούλκησης με γάντζο και άρχισε να χτυπά δύο από αυτούς. Συνέχισε χτυπώντας με γροθιές στο πρόσωπο όταν του απέσπασαν το συρματόσχοινο. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του βενζινάδικου όπως και τον αριθμό του αυτοκινήτου του δράστη.

Σχετική καταγγελία είχε εκδώσει τότε η ΚΕΕΡΦΑ, στηριγμένη στην μαρτυρία ενός εργαζόμενου του βενζινάδικου και αυτόπτη μάρτυρα. Είχε στα χέρια του το κινητό του που κατέγραφε τις σκηνές από το κομπιούτερ με το υλικό της κάμερας ασφαλείας του βενζινάδικου που το έδειξε στον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.

Στη δίκη δεν εμφανίστηκαν τα θύματα. Κατέθεσε ως μάρτυρας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι πρόκειται για περιστατικό ρατσιστικής βίας καθώς ο δράστης δεν είχε προηγούμενα, ούτε διαπληκτίστηκε για άλλους λόγους με τους περαστικούς μετανάστες αλλά τους προκάλεσε με ρατσιστικές ύβρεις.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι… οι μετανάστες εμπόδισαν το αυτοκίνητο του και ότι μάλιστα το εμβόλισαν με καροτσάκι (!) θυμίζοντας τους δράστες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν που ισχυρίστηκαν ότι τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατο ενώ οδηγούσαν τη μηχανή τους!

Όταν, ο δράστης ρωτήθηκε γιατί έφτασε στο σημείο αυτό απάντησε ότι δεν έγινε τίποτα σοβαρό και δεν θα γίνονταν θέμα αν δεν το έκανε η ΚΕΕΡΦΑ για να εισπράξει επίμονες ερωτήσεις από την εισαγγελέα αν έχει ο ίδιος πολιτική εμπλοκή κάπου…

Το δικαστήριο τελικά επέβαλε την ποινή των δύο ετών απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του.

Είναι κρατούμενο βέβαια ότι τα θύματα είχαν τρομοκρατηθεί και δε εμφανίστηκαν στη δίκη, ούτε εντοπίστηκαν από τις αρχές, σύμφωνα με την έδρα του δικαστηρίου.

Η ΚΕΕΡΦΑ έχει δώσει συστηματικά τη μάχη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις που θρέφουν τους φασίστες. Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Η Νίκαια ήταν το κέντρο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και η διάλυση του δεν σημαίνει την εξαφάνιση των φασιστοειδών και των ρατσιστών. Στο χώρο των Λαϊκών Αγορών έχουν παρουσία ακόμη και στις μέρες μας οι φασίστες.

Η καλύτερη απάντηση που δικαιώνει τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων είναι η νομιμοποίηση των μεταναστών την ώρα που η κυβέρνηση με την εκστρατεία τρομολαγνείας, τους φράχτες και τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας ανοίγει την αγκαλιά της για να χωρέσουν οι φασίστες και να κρατηθεί έτσι στην κυβέρνηση.

Αυτή καταδίκη είναι μια νίκη του αντιρατσιστικού κινήματος που επίμονα υπερασπίζεται τα θύματα από τις δολοφονικές επιθέσεις των ρατσιστών και των φασιστών.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter