Κεφαλονιά: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Κάηκαν 450 στρέμματα δάσους

Κεφαλονιά: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Κάηκαν 450 στρέμματα δάσους

Περιορίστηκε το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Ειρήνη της Κεφαλονιάς.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της ΠΥ Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «στις φλόγες παραδόθηκαν περίπου 450 στρέμματα δασικής κυρίως θαμνώδους έκτασης».

Από τη φωτιά, που πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω και των ανέμων, δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές, ενώ μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για περισσότερο από δώδεκα ώρες.

 «Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για γρήγορη κατάσβεση»

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός και το σύνολο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9FM”.

Σε σχέση με τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Καπάκης είπε – μεταξύ άλλων – πως “καταβάλλεται κάθε δυνατή δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να γίνει πλήρης κατάσβεση όσο το δυνατόν γρηγορότερα”.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, ευνοείται η πρόκληση και εξάπλωση πυρκαγιών ανά την επικράτεια.

Είναι πολύ δύσκολη μέρα, από τις δυσκολότερες μέρες για φέτος, έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπάκης. Πρόσθεσε ότι “όλες οι δυνάμεις, όλος ο πυροσβεστικός μηχανισμός, οι δήμοι, οι περιφέρειες, αλλά και οι εθελοντικές ομάδες, βρίσκονται μέσα στα δάση, ώστε να έχουμε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε επεισόδιο κυρίως στο αρχικό στάδιο“.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, σημείωσε πως “σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα, έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας και για τη Χαλκιδική και για ένα κομμάτι της Θεσσαλονίκης, πνέουν ισχυροί άνεμοι υπάρχει δεύτερο στάδιο επικινδυνότητας, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται έξω στα δάση και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, έτσι ώστε και να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μιας πυρκαγιάς, αλλά κυρίως να την αντιμετωπίσουμε“.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter