Κελιά, γκέτο και απόγνωση για τους πρόσφυγες

Κελιά, γκέτο και απόγνωση για τους πρόσφυγες

Στα χνάρια Σαλβίνι και Ορμπάν ο απάνθρωπος νόμος της κυβέρνησης του τοξικού δημόσιου λόγου που «βλέπει» μόνο αριθμούς.

Εξαιρετικά δύσκολη καθίσταται πλέον η διαδικασία ασύλου, αφού βάσει του νομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, αναφορικά με αλλαγές στη διαδικασία παροχής ασύλου, χιλιάδες άνθρωποι τίθενται εκτός συστήματος χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν είναι σοβαρά ασθενείς ή έχουν υπάρξει θύματα βασανιστηρίων.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας σχολίασε μεταξύ άλλων στο Documento ότι “Η πλήρης ταύτιση του προσφυγικού με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι μερική και αποσπασματική και προσπαθεί να πατήσει στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας για τα εθνικά θέματα για να στήσει ένα ξενοφοβικό κλίμα”.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να απευθυνθεί στο ακροατήριο που την ψήφισε. Το να πλειοδοτεί όμως σε τοξικότητα δεν βοηθάει την κατάσταση”, επεσήμανε μεταξύ άλλων στο Documento η Ελένη Τάκου, αναπληρώτρια διευθύντρια της οργάνωσης HumanRights360″.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Βεΐζης, διευθυντής προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ανέφερε μεταξύ άλλων στο Documento ότι: “Η εξαίρεση του κριτηρίου του συνδρόμου μετατραυματικού στρες από τον κατάλογο των κριτηρίων ευαλωτότητας σε συνδυασμό με την έλλειψη μηχανισμού προστασίας θα αποτρέψουν αυτούς τους ανθρώπους από το να λάβουν την κατάλληλη ιατρική και κοινωνική υποστήριξη”.   

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter