Κεμ Μπιρτς: «Πρωτοχρονιά στο γήπεδο»

Κεμ Μπιρτς: «Πρωτοχρονιά στο γήπεδο»

Οι ιαχές των φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι πέντε ήττες που είχε γευτεί ως παίκτης της Ουσάκ Σπορτίφ από τη Φενέρ πέρυσι και το «καμπανάκι» από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ήταν η κινητήριος δύναμη για τη σπουδαία εμφάνιση του Κεμ Μπιρτς κόντρα στη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ.

Ο Καναδός σέντερ μπήκε… αφηνιασμένος στο παρκέ έχοντας 8 πόντους και 6 ριμπάουντ στην 1η περίοδο. Στο τέλος του αγώνα, δεν είχε πετύχει μόνο νταμπλ νταμπλ (10 πόντους, 13 ριμπάουντ), αλλά μετρούσε και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με τον δεύτερο Ματ Λοτζέσκι να έχει… 16! Μιλώντας στο ΑΠΕ?ΜΠΕ και στο Πρακτορείο Sport, ο 24χρονος σέντερ χαρακτήρισε ως καλύτερη προσωπική βραδιά την απόδοσή του απέναντι στους Τούρκους, αποκαλύπτοντας πως θα υποδεχθεί το 2017… στο γήπεδο, αφού στόχος του είναι να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της α΄ φάσης της Εuroleague, όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, στις 6 Ιανουαρίου.

«Η άμυνα και η ενέργεια ήταν τα κλειδιά της νίκης μας επί της Φενέρμπαχτσέ. Στα τελευταία δυο παιχνίδια ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα. Ο προπονητής έδωσε έμφαση στην ανάγκη να βελτιωθούμε στην άμυνα και το πετύχαμε κόντρα στην τουρκική ομάδα» εξήγησε ο Κεμ Μπιρτς για τη νίκη με 71-62.

Αναφορικά στην προσωπική απόδοσή του, ο Καναδός σέντερ είπε: «Νομίζω πως ήταν μία από τις καλύτερες βραδιές μου με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η εμφάνισή μου απέναντι στη “Φενέρ” έχει άμεση συνάρτηση με τη συμπαράσταση που είχαμε σήμερα από τους φιλάθλους μας, αλλά και την ανάμνηση των πέντε ηττών πέρυσι στην Τουρκία, όταν έπαιζα στην Ουσάκ Σπορτίφ. Είχα, λοιπόν, μεγάλο κίνητρο. Παράλληλα, ο προπονητής μου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μού επισήμανε πως έπρεπε να προσπαθήσω περισσότερο. Είχε διαγνώσει πως είχα χαλαρώσει. Όλη την εβδομάδα, λοιπόν, ερχόμουν νωρίτερα στην προπόνηση, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και αυτό βγήκε στο παρκέ».

Με δεδομένες τις απουσίες των Χάκετ, Πρίντεζη και Αγραβάνη και τον Σπανούλη να αναλαμβάνει διαφορετικό ρόλο από αυτόν του σκόρερ, ο Μπιρτς είπε για τους πολλούς πρωταγωνιστές της ομάδας του Πειραιά στο ματς με τη “Φενέρ”: «Δεν μπορεί να πετυχαίνει ένας παίκτης σε κάθε αγώνα 20 πόντους κάθε βράδυ. Ο Σπανούλης έκανε πολλά απίστευτα πράγματα στο παρκέ. Και ως προς το σκοράρισμα αναδείχθηκαν άλλοι πρωταγωνιστές. Αυτή είναι η δύναμη αυτής της ομάδας. Διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πάντα και να καλύψουμε τα κενά, όταν αυτά προκύπτουν λόγω τραυματισμών».

Γιατί εξανεμίστηκε, όμως, μια διαφορά 23 πόντων, με τη Φενερμπαχτσέ να μειώνει στους 4 και να απειλεί τον Ολυμπιακό, 2 λεπτά πριν τη λήξη; «Νομίζω πως επαναπαυτήκαμε στην 4η περίοδο. Δεν επιτρέπεται αυτό, όταν δίνεις αγώνα Euroleague απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σημασία έχει, όμως, πως αναδειχθήκαμε νικητές και προστατέψαμε την έδρα μας» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν συγκεντρωνόμαστε στη θέση μας στη βαθμολογία. Οι παίκτες πρέπει να σκεφτόμαστε πως έχουμε έναν ολόκληρο γύρο, άλλους 15 αγώνες μέχρι τα πλέι οφ».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του για να αποφορτιστούν πριν το ντέρμπι «αιωνίων», αλλά ο Μπιρτς δεν εχει σκοπό να μείνει εκτός προπόνησης: «Κάποιοι ξεκουράζονται αυτές τις γιορτινές ημέρες. Εγώ θα δουλέψω σκληρά για να είμαι καλύτερος. Η οικογένειά μου δεν είναι εδώ, θα είμαι στην Αθήνα και θα προπονηθώ όλες τις ημέρες».

Και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Πόσο αισιόδοξος είναι ο Μπιρτς πως ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει μία 6η διαδοχική νίκη απέναντι στους «πράσινους»; «Ακριβώς γι’ αυτό και θα μείνω εδώ να προπονηθώ. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 6 Ιανουαρίου και θα με βρει στο γήπεδο η Πρωτοχρονιά» απάντησε με νόημα ο Κεμ Μπιρτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter