Κεντέρης, Πατουλίδου στο πλευρό της Μπεκατώρου – Τσουλφά: Συγκλονίστηκα

Κεντέρης, Πατουλίδου στο πλευρό της Μπεκατώρου – Τσουλφά: Συγκλονίστηκα

Οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Βούλα Πατουλίδου ήταν ανάμεσα στους πολλούς που δήλωσαν δημόσια τη συμπαράστασή τους στη Σοφία Μπεκατώρου, για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και στη δύναμη της ψυχής σου, στη δύναμη που μετουσίωσε το σκοτάδι σε φως, και τον πόνο σου σε βάλσαμο, υποκλίνομαι λοιπόν σε αυτό το μεγαλείο σου και πορεύομαι μαζί σου», έγραψε ο Κεντέρης στο Instagram, κάτω από το hashtag #μετηΣοφία . Οι δυό τους συνυπήρξαν στην Ολυμπιακή ομάδα τα Αθήνας το 2004, πριν την άδοξη αποχώρηση του σπρίντερ.

Η Βούλα Πατουλίδου ανέβασε το παρακάτω μήνυμα: «Όλοι εσείς που σκέφτεστε “Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία;” , σας ζητώ να αναρωτηθείτε πόσες φορές δεν μιλήσατε, πόσες φορές κάνατε πίσω, πόσες φορές πνίξατε το δίκιο σας, φοβούμενοι τις συνέπειες. Δεν μιλώ σαν Ολυμπιονίκης ούτε σαν γυναίκα . Μιλώ σαν άνθρωπος. Ο φόβος είναι βία. Βία που καταχρηστικά ασκείται από κάποιον που έχει “εξουσία”. Αυτή η εξουσία θρέφεται με τη σιωπή σου».

Είχε προηγηθεί η βιντεοανάρτηση της Άννας Κορακάκη, χθες τα μεσάνυχτα, με δραματική έκκληση προς τις συναθλήτριές της να σπάσουν τη σιωπή τους.

Tσουλφά: “Συγκλονίστηκα, δεν μου είχε πει τίποτα η Σοφία…”

Συγκλονισμένη δήλωσε για τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου η επί σειρά ετών συναθλήτριά της Αιμιλία Τσουλφά, παρτενέρ της στο σκάφος με το οποίο το δίδυμο κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004.

Μάλιστα η Τσουλφά τόνισε ότι δεν κατάλαβε τίποτε για την περιπέτεια της Μπεκατώρου, παρ’ όλο που βρισκόταν μαζί της τη μέρα που συνέβη το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης το 1998 και μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο:

Οι δηλώσεις της Τσουλφά στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:

«Είμαι συγκλονισμένη. Σοκαρίστηκα με την περιγραφή. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Διαβάζουμε και ακούμε κατά καιρούς παρόμοια περιστατικά αλλά τώρα το καταγγέλλει ένας πολύ κοντινός μου άνθρωπος.

Βάσει της περιγραφής των γεγονότων από τη Σοφία ήμασταν μαζί τότε στον αγώνα. Δεν είχα καταλάβει κάτι. Δεν μου είχε μιλήσει ούτε τότε ούτε αργότερα. Θέλει μεγάλη δύναμη για να το κάνεις αυτό. Να το κρατήσεις μέσα σου και να παλεύεις μ’ αυτό και να κάνεις μια τόσο μεγάλη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η περιγραφή με συγκλόνισε. Θέλω να της πω και δημόσια ότι την θαυμάζω και την στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου. Την θαυμάζω γιατί ξέρω και μέσα στη θάλασσα πόσο μαχήτρια είναι αλλά και γιατί ξέρω ότι το ίδιο είναι και στη ζωή της. Θέλει μεγάλη δύναμη να κουβαλάς τόσα χρόνια ένα τόσο βαρύ μυστικό.

Τα μηνύματα συμπαράστασης είναι πολλά και ελπίζω πραγματικά να βοηθήσει η ιστορία της Σοφίας να φρενάρουν τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την θέση και τη δύναμη τους εις βάρος αγοριών και κοριτσιών. Η Σοφία έδειξε το δρόμο. Θέλει θάρρος.

Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε στο γεγονός ότι μίλησε μετά από τόσα χρόνια. Τώρα αισθάνθηκε δυνατή και τώρα μίλησε. Ο χρόνος δεν έχει σημασία. Τώρα βρήκε τη δύναμη. Έδειξε σε όλους μας πόσο δυνατή και γενναία είναι. Δεν πρέπει να μιλάμε για το χρόνο. Μόνο αυτή και η ψυχή της ξέρει τι πέρασε και πως άντεξε τόσα χρόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter