Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του ραβίνου για τον Ρουβίκωνα

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του ραβίνου για τον Ρουβίκωνα

“Απαράδεκτες και προκλητικές” χαρακτηρίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) τις δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή για την επίθεση με μπογιές του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ.

“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή, που διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα” τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΙΣΕ.

“Οι ακραίες αυτές απόψεις, άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμα ότι “το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί ότι αυτές οι κραυγές φανατισμού και μισαλλοδοξίας υπονομεύουν την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι τις προκλητικές δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή καταδίκασε και η πρεσβεία του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για ακραία τοποθέτηση, εξέλιξη που ανάγκασε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη να διαγράψει ανάρτηση στο twitter στην οποίαν χαρακτήριζε “άψογο” τον ραβίνο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter