Κεντροαριστερά: Έσπασε το φράγμα των 200.000 ψηφοφόρων στις 7.30μμ

Κεντροαριστερά: Έσπασε το φράγμα των 200.000 ψηφοφόρων στις 7.30μμ

Πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, αφού μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, έσπασε το σημαντικό φράγμα των 200.000 ψηφοφόρων!

Στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της χώρας σχηματίστηκαν ουρές από το πρωί – οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, με εξαίρεση την Αθήνα όπου θα κλείσουν στις 9 λόγω Μαραθωνίου – ενώ δεν καταγράφηκαν προβλήματα, καθώς η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στο 90% των εκλογικών τμημάτων και σχεδόν το σύνολο είχε ανοίξει μέχρι τις 9.30 το πρωί.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αλιβιζάτου ενημέρωσε τις εφορευτικές επιτροπές ότι η διαδικασία μπορεί να παραταθεί και μετά τις 8μμ, ώρα λήξης για την περιφέρεια (9μμ είναι η ώρα λήξης στην Αθήνα) εφόσον έχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα από ψηφοφόρους που θέλουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. 

Επίσης, η Επιτροπή παραμένει σε ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, ενώ ο Νίκος Αλιβιζάτος, στις τελευταίες του δηλώσεις, υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 11 το βράδυ, εφόσον δεν προκύψουν προβλήματα.

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις προέβησαν μετά την ψηφοφορία τους αρκετά στελέχη της παράταξης. 

Ο Κώστας Σημίτης σημείωσε ότι πραγματοποιείται το πρώτο αποφασιστικό βήμα «για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή της, από θέση δύναμης, στις πολιτικές εξελίξεις». 

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές».

Από το γραφείο του καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε στις 10 το πρωί η εξής ανακοίνωση:

«Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας.

Για την ιστορία: Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2017, ώρα 10.05…»

Ψήφισαν οι υποψήφιοι

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν οι υποψήφιοι, με δηλώσεις που έκαναν ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «συμμετοχή – μήνυμα στον κατήφορο της κυβέρνησης», ενώ αντικυβερνητική ψήφο ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι δημιουργείται μια μεγάλη παράταξη, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για νέα εποχή για την παράταξη, ο Γιάννης Μανιάτης για «ανατροπή της παραταξιακής στασιμότητας» και ο Γιάννης Ραγκούσης για την «ώρα των πολιτών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter