Κεντροαριστερά: Wind και OTS θα αναλάβουν τις εκλογές

Κεντροαριστερά: Wind και OTS θα αναλάβουν τις εκλογές

Λίγο πριν τιναχτεί στον αέρα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και μετά από πολλά διαδικαστικά – και μη – σκαμπανεβάσματα, η Επιτροπή Αλιβιζάτου κατέληξε σε συμφωνία με δύο εταιρείες, την Wind και την OTS για την online ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, το κόστος και των δύο εταιρειών συνολικά, μαζί με ΦΠΑ, θα ανέλθει σε περίπου 450.000 – ποσό που απέχει παρασάγγας από την εξωφρενική προσφορά της Vodafone, η οποία ζητούσε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ! Εξίσου απαγορευτική κρίθηκε και η προσφορά της Singular, καθώς ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.

Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι οι δύο εταιρείες που επιλέγηκαν ενημέρωσαν την Επιτροπή πως αν τελικά χρειαστεί μικρή αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, δεν θα πρόκειται για περισσότερο από μία εβδομάδα, δηλαδή αντί για τις 5 Νοεμβρίου να γίνει στις 12 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, πάντως, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων ότι το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν είναι πια στο τραπέζι, μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ των υποψηφίων – κυρίως της Φώφης Γεννηματά – αλλά και την αδυναμία των εταιρειών να εγγυηθούν την αξιοπιστία και το αδιάβλητο της συγκεκριμένης διαδικασίας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού στην Επιτροπή είπε ότι την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Νωρίτερα, και ο Γιάννης Ραγκούσης είχε αποστείλει επιστολή στον Νίκο Αλιβιζάτο, με την οποία τον ενημέρωνε ότι το σύστημα «Ζευς» του ΕΔΕΤ – το οποίο, επίσης έχει απορρίψει η πλευρά Γεννηματά – μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και εξασφαλίζει τη μυστικότητα της εξ αποστάσεως ψήφου. Ο κ. Ραγκούσης έστειλε στην Επιτροπή, μάλιστα, και απάντηση του καθηγητή Παναγιώτη Τσανάκα, Προέδρου ΔΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, προς τον ίδιο, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά οι δυνατότητες και η προηγούμενη εμπειρία του «Ζευς» σε τέτοιες εκλογικές διαδικασίες.

Με λίγα λόγια, πέραν της Φώφης Γεννηματά, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν το… βάζουν ακόμη κάτω για την εξ αποστάσεων ψηφοφορία. Αναμένονται νέα επεισόδια στο σίριαλ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter