Κεντροαριστερό… πινγκ – πονγκ, μπας και βρεθεί λύση – Το «όχι» της Φώφης και η νέα επιστολή Αλιβιζάτου

Κεντροαριστερό… πινγκ – πονγκ, μπας και βρεθεί λύση – Το «όχι»  της Φώφης και η νέα επιστολή Αλιβιζάτου

Με νέα επιστολή του, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επιχειρεί να βρει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τις εκλογικές διαδικασίες επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. 

Ουσιαστικά, ζητά από τους υποψήφιους να τα βρουν μεταξύ τους και να του απαντήσουν! Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να βρει εταιρείες και να συγκεκριμενοποιήσει εντός της εβδομάδας τις προτάσεις τους, με τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος. Ωστόσο, ζητά από τους δέκα υποψηφίους να τον ενημερώσουν αν τελικά επιθυμούν να γίνει σύσκεψη των δέκα υπό την προεδρία του.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε απαντήσει με επιστολή της στον κ. Αλιβιζάτο, ότι είναι αρνητική ως προς την πραγματοποίηση μιας τέτοιας σύσκεψης, καθώς θεωρεί – και όχι αδίκως – ότι η Επιτροπή Αλιβιζάτου ορίστηκε υπεύθυνη για να λύνει τα όποια τεχνικά ή ουσιαστικά προβλήματα προκύπτουν και συνεπώς δεν γίνεται η Επιτροπή να… πετάει το μπαλάκι στους υποψηφίους!

Και παρότι την προηγούμενη εβδομάδα όλα έδειχναν ότι η εκλογική διαδικασία έχει ήδη τιναχτεί στον αέρα μετά την απάντηση της Vodafone και την πρώτη επιστολή Αλιβιζάτου, τώρα όλες οι πλευρές εμφανίζονται πιο αισιόδοξες ως προς την εξεύρεση λύσης. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, σχολίαζαν στο documentonews.gr ότι δεν πρέπει ακόμα να θεωρούμε βέβαιη την αναβολή των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη τη διαφωνία της Φώφης Γεννηματά ως προς την σύσκεψη των δέκα υποψηφίων, εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα φανεί από τις επαφές Αλιβιζάτου με τις εταιρείες λογισμικού, εάν πράγματι μπορεί να βρεθεί αξιόπιστη λύση και, φυσικά, εάν θα χρειαστεί τελικά μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Όσο για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, χαρακτηριστικό είναι ότι στη δεύτερη επιστολή του ο Νίκος Αλιβιζάτος επισημαίνει ότι οι υπάρχουσες διαφωνίες «μπορούν να γεφυρωθούν», αλλά επειδή το ζήτημα είναι «καθαρά πολιτικό» – όπως σημειώνει – «εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της επιτροπής»…

Ολόκληρη η επιστολή Αλιβιζάτου

«Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.

Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:

(α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.

(β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε σε λύση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε.

Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω, σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος.

Την επιστολή αυτή στέλνω και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter