Κένυα: Ανάδειξη Ρούτο στην προεδρία εν μέσω χάους

Κένυα: Ανάδειξη Ρούτο στην προεδρία εν μέσω χάους
A supporter of presidential candidate Raila Odinga holds a rock next to a burning barricade on a street in the Mathare neighborhood of Nairobi, Kenya Monday, Aug. 15, 2022. After last-minute chaos that could foreshadow a court challenge, Kenya's electoral commission chairman has declared Deputy President William Ruto the winner of the close presidential election over five-time contender Raila Odinga. (AP Photo/Patrick Ngugi)

Χάος επικρατεί στην Κένυα σχετικά με την ανάδειξη του νέου προέδρου, με τους φόβους για εκτροπή της κατάστασης σε εμφύλια σύρραξη να εντείνονται.

Ειδικότερα, με τους πολίτες να αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν σχεδόν πριν από μια εβδομάδα, ο πρόεδρος της επταμελούς εκλογικής επιτροπής της Κένυας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ο Γουίλιαμ Ρούτο είναι ο νικητής έναντι του αντιπάλου του, Ράιλα Οντίνγκα.

Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής ανακηρύξει τον νικητή, η αναπληρώτριά του στην επιτροπή δήλωσε προς τα τοπικά ΜΜΕ  ότι η ίδια και άλλα τρία μέλη της επιτροπής διαφωνούν με τα αποτελέσματα.

Διπλωμάτες και διεθνείς παρατηρητές απομακρύνθηκαν από την αίθουσα καταμέτρησης πριν μιλήσει ο πρόεδρος της επιτροπής, καθώς ξέσπασαν συμπλοκές. Σημειώνεται ότι πριν ο πρόεδρος της επιτροπής ανακηρύξει τον τον Ρούτο ως νικητή, δήλωσε ότι δύο επίτροποι και ο διευθύνων σύμβουλος της εκλογικής επιτροπής τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Κένυα: Υψηλή πιθανότητα επαναληπτικού γύρου

Πηγή: AFP, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter