Κένυα: Εκτέλεση Πακιστανού δημοσιογράφου και επικριτή του στρατού από αστυνομικούς

Κένυα: Εκτέλεση Πακιστανού δημοσιογράφου και επικριτή του στρατού από αστυνομικούς

Έρευνα ξεκίνησε στην Κένυα μετά τον θάνατο του γνωστού πακιστανού δημοσιογράφου και επικριτή του πανίσχυρου πακιστανικού στρατού, Αρσάντ Σαρίφ, από την αστυνομία την Κυριακή.

«Τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ήταν επιβάτης σε κινούμενο όχημα αφού αυτό δεν σταμάτησε», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο 49χρονος Σαρίφ ήταν επικριτής του στρατού του Πακιστάν καθώς και ένθερμος υποστηρικτής του έκπτωτου πρωθυπουργού Ιμράν Χαν.

Είχε φύγει από το Πακιστάν τον Αύγουστο προηγουμένως βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ντουμπάι πριν ταξιδέψει στην Κένυα. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς έκανε στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Δημοσιογράφοι στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη δολοφονία του τη Δευτέρα.

«Το μηχανοκίνητο όχημα [του] νεκρού ήρθε πάνω στο φράγμα της αστυνομίας από το οποίο πέρασαν. Τότε ήταν που πυροβολήθηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ έγραψε στο Twitter ότι «είναι βαθιά λυπημένος για τη συγκλονιστική είδηση του τραγικού θανάτου του δημοσιογράφου Αρσάντ Σαρίφ».

Αργότερα είπε ότι είχε μιλήσει με τον Πρόεδρο της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο ζητώντας μια «δίκαιη και διαφανή έρευνα… Υποσχέθηκε [σ.σ. ο Ρούτο] πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης παρακολούθησης της διαδικασίας επιστροφής της σορού στο Πακιστάν».

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Ο πρωθυπουργός ‘Ιμραν Χαν ανατράπηκε με πρόταση μομφής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter