Κεραμέως: Απόδοση προβλεπόμενων κυρώσεων για τον ξυλοδαρμό μαθήτριας σε ΕΠΑΛ

Φωτογραφεία αρχείου

Σχετικά με την υπόθεση του εκπαιδευτικού που χτύπησε μαθήτρια, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Έτσι, συνήλθε άμεσα, την αμέσως επόμενη ημέρα, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο, υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Να θυμίσουμε ότι χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση ότι καθηγητής χτύπησε μαθήτρια σε ΕΠΑΛ και μάλιστα δύο φορές.  Την πρώτη φορά της έριξε χαστούκι και την πέταξε κάτω τραβώντας της από τα μαλλιά. Ενώ η κοπέλα βρισκόταν ήδη χτυπημένη στο πάτωμα, ο καθηγητής της κατάφερε ένα ακόμα χτύπημα.

Οι συμμαθητές της έσπευσαν να την τραβήξουν από τα χέρια του καθηγητή, ενώ ένας άλλος μαθητής επιχείρησε να αρπάξει μια καρέκλα και να του επιτεθεί.

Μετά το συμβάν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «T-LIVE» που μετέδωσε και το βίντεο, ακολούθησε μεγάλος αναβρασμός στο σχολείο και οι καθηγητές προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τον «εκπαιδευτικό» σε άλλη αίθουσα. Οι μαθητές του έσπασαν το αυτοκίνητο αναποδογυρίζοντάς το. Ο καθηγητής φυγαδεύτηκε από άλλη πόρτα, ενώ τον συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.