Κεραμέως: Αυτά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού σε δασκάλους, μαθητές και φοιτητές

Κεραμέως: Αυτά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού σε δασκάλους, μαθητές και φοιτητές

Επικαιροποιημένα στοιχεία αναφορικά με τον εμβολιασμό όσων δασκάλων, φοιτητών και φοιτητών παρέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΚΙΝΑΛ, η υπουργός έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη να πειστούν οι γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών, ενώ υπερασπίστηκε τις προβλέψεις του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη λειτουργία των σχολείων, αποδίδοντας την αλλαγή φιλοσοφίας στη μεταβλητή του εμβολιασμού.

«Αν υπάρξει κρούσμα μέσα σε ένα τμήμα, οι μαθητές που κάθονταν κοντά του θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα. Όλα δωρεάν από το κράτος» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αν ένας μαθητής νοσήσει, τότε «ο παππούς και η γιαγιά» είναι εμβολιασμένοι. Κατά την κ. Κεραμέως, η μόνη αποδεκτή κριτική επ΄ αυτού είναι πως «τα τεστ είναι πολλά».

Ως προς το ποσοστό εμβολιασμού μαθητών Γυμνασίου (12 έως 14 ετών) με τουλάχιστον μία δόση, η υπουργός υποστήριξε πως ανέρχεται σε 17%, ενώ για τους μαθητές Λυκείου (15 – 17 ετών) φτάνει το 35%. Το 82% των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας είναι εμβολιασμένοι, γεγονός που ισχύει και για το 91% των μελών ΔΕΠ. Σε σχέση με τους φοιτητές, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το ποσοστό αγγίζει πλέον το 75,5%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter