Κεραμέως: Τελικά στα Δημοτικά ο ιός κολλάει, αλλά λόγω της κινητικότητας

Κεραμέως: Τελικά στα Δημοτικά ο ιός κολλάει, αλλά λόγω της κινητικότητας

Την άποψη ότι η κινητικότητα «θρέφει τον ιό» διατύπωσε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή προκειμένου να δικαιολογήσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.

Την κινητικότητα των γονέων που αποτελεί αιτία διασποράς του ιού επικαλέστηκε η Νίκη Κεραμέως για το κλείσιμο των Δημοτικών, προκαλώντας το ερώτημα γιατί τόσους μήνες διαβεβαίωνε για το αντίθετο και ποια ήταν η άποψη της επιτροπής των ειδικών επ΄ αυτού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή, η υπουργός ανέφερε: «Υπάρχει πάρα μεγάλη κινητικότητα γύρω από τη λειτουργία των σχολείων. Όταν τα σχολεία μας είναι ανοικτά υπάρχουν πάνω από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι που κινούνται καθημερινά. Το ζητούμενο είναι η μείωση της κινητικότητας. Γιατί η κινητικότητα τρέφει τον ιό».

Χαρακτήρισε δε την απόφαση «πάρα πολύ δύσκολη», καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα έδειχναν ότι δεν υπήρχε τάση διασποράς εντός των σχολικών τμημάτων, με τον κ. Δελλή να υπενθυμίζει στην Ν. Κεραμέως τις συστάσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter