Κεραμέως: Το κόστος για τις μάσκες βαρύνει την οικογένεια των μαθητών

Κεραμέως: Το κόστος για τις μάσκες βαρύνει την οικογένεια των μαθητών

Το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη των ειδικών επιστημόνων, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καταλήξουν στα οριστικά μέτρα προστασίας από τον κορονοιό,

Θα αποφασιστεί ποιές διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν από τα σχολεία αλλά και τις λοιπές δομές εκπαίδευσης.

Όπως ήδη ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τους δασκάλους με τηλεδιάσκεψη, που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές άνω των 10 ετών, ενώ και η μεταφορά των παιδιών με τα σχολικά λεωφορεία επίσης θα γίνεται με τη χρήση μάσκας.

Οσον αφορά στην προμήθεια της μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι επαφίεται στον καθένα να φροντίσει γι΄αυτό. Η υπουργός τόνισε, επίσης, στους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά στις απουσίες, ότι δικαιολογημένες θα είναι μόνο αν νοσούν οι ίδιοι οι μαθητές ή κάποιο μέλος της οικογένειας ή εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η κυρία Κεραμέως τούς τόνισε επίσης ότι εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνεται αν κάποιο τμήμα ή σχολείο κλείσει λόγω κρούσματος ή αν υπάρχει τοπικό lockdown.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και σε πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter