«Κεραυνοί» από πρώην σύμβουλο του Ομπάμα για τον Ζούκερμπεργκ

«Κεραυνοί» από πρώην σύμβουλο του Ομπάμα για τον Ζούκερμπεργκ

Οι διαρροές συνομιλιών που θέλουν τον ισχυρό άνδρα του Facebook να μην παίρνει θέση για την τροποποίηση σχολίων του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Φλόιντ, εξόργισαν τον Μπεν Ρόουντς.

Ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, επί προεδρίας Ομπάμα, χαρακτήρισε τον Ζούκερμπεργκ ως έναν από τους μεγαλύτερους κίνδυνους για τη δημοκρατία, με αφορμή την απόφαση του Mr. Facebook να μην προβεί σε καμία ενέργεια με αφορμή ορισμένα εμπρηστικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ για τους ανθρώπους που διαδήλωσαν με αφορμή τον αποτρόπαιο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Γνωρίζω ότι έχει δημιουργηθεί ένταση και πως πολλοί θα δυσαρεστηθούν εάν πάρουμε απόφαση να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν», φέρεται να είπε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε τηλεφωνικές συνομιλίες με στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με το Recode.

«Ωστόσο, η σωστή απόφαση είναι να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν», συμπλήρωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Όπως σημειώνει το Recode, «το Facebook έχει αποφύγει σε αρκετές περιπτώσεις να τροποποιήσει αναρτήσεις οι οποίες αφορούν ή προέρχονται από τον πρόεδρο Τραμπ. Όμως μέσω του Recode, αλλά και από παρεμβάσεις άλλων ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα, η πλατφόρμα άρχισε να αλλάζει τη στάση της».

Διαβάστε επίσης: Παραιτήσεις στο Facebook με κατηγορίες για ανοχή προς τη βία και τον Τραμπ

Όπως… σωστά προέβλεψε ο Ζούκερμπεργκ, η επιλογή… μη παρέμβασης στα σχόλια του Τραμπ για τους διαδηλωτές, δεν θα είναι αρεστή, με τον Μπεν Ρόουντς να χαρακτηρίζει τον CEO του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ως επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ρόουντς είχε τοποθετηθεί ξανά για τον Ζούκερμπεργκ, σημειώνοντας ότι «η ιστορία θα τον αναδείξει ως καταστροφική δύναμη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter