«Κεραυνοί» για το μπλακ άουτ στο ‘Παπανικολάου’: «Απαράδεκτο, δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να κάνουν τα στραβά μάτια»

«Κεραυνοί» για το μπλακ άουτ στο ‘Παπανικολάου’: «Απαράδεκτο, δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να κάνουν τα στραβά μάτια»

Πολύ σοβαρές προεκτάσεις έχει η κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου εδώ καθώς εδώ και περίπου τρεις ημέρες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστου Καραχρήστου, προκάλεσαν τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετώπισε το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο από τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε μπλακ άουτ σε ένα από τα κτίρια με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς άκρως ανησυχητική. Ολόκληρο κτίριο με ΜΕΘ, τμήμα επειγόντων, χειρουργεία και ακτινολογικό τμήμα τροφοδοτείται με βοηθητικές γεννήτριες εδώ και δύο ημέρες, δημιουργώντας συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας. Ακόμα, υπενθυμίζεται πως πως τον περασμένο Απρίλιο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Παπανικολάου: Από τσιγάρο που άναψε ασθενής με Covid ξεκίνησε η φωτιά

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος «λόγω αυτών των συνθηκών τακτικά χειρουργεία αναβλήθηκαν. Ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας, που συνεπάγεται ότι ασθενείς, διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία για την διενέργεια εξετάσεων. Σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, με βαρέως πάσχοντες που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης διάγνωσης και παρέμβασης, είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο ασθενείς να αναγκάζονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για στοιχειώδεις εξετάσεις, με κίνδυνο για την υγεία τους, αλλά και υπέρμετρη επιβάρυνση του προσωπικού του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ».

Όπως περιγράφει: «χθες Τρίτη 13/12, ήταν μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, με τους εργαζόμενους στο τμήμα επειγόντων να δουλεύουν, με αυταπάρνηση, κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Η Διοίκηση της 3ΥΠΕ, μάλιστα, δεν δέχθηκε να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να καλυφθεί η γενική εφημερία, με τη βοήθεια των υπολοίπων νοσοκομείων, μέχρι να δοθεί ασφαλής και οριστική λύση για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Και θέτει το ερώτημα «πως να γινεί ακόμα και αυτό το απλό, όταν όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι τόσο υποστελέχωμενα που λειτουργούν στα όρια ασφαλείας;»

«Είναι απαράδεκτο σήμερα, τον 21 ο αιώνα, με αυτήν πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, να μην έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει επαρκής ηλεκτροδότηση, ακόμα και σε περίπτωση βλάβης, σε μια τόσο κρίσιμη δομή. Δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να κάνουν τα στραβά μάτια, εδώ και δύο ημέρες, να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο φαινόμενο τόσο στους νοσηλευόμενους ασθενείς, όσο και στο υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται αντιμέτωπο και εκτεθειμένο σε απάνθρωπες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Να μην μπαίνουν καν στο κόπο να ενημερώσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν αν έχουν ανάγκη να επισκεφθούν το νοσοκομείο» καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ.

Η φονική πυρκαγιά τον περασμένο Απρίλιο

Επίσης, αναφέρεται και στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην πνευμονολογική κλινική που νοσηλευόνταν περιστατικά Covid19 και είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους: «Για άλλη μια φορά αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων και των Διοικήσεων ΥΠΕ και νοσοκομείων που έχουν περάσει μέχρι τώρα, οι οποίοι δεν έχουν πράξει τίποτα για την ασφαλή λειτουργία των Δημοσίων Μονάδων Υγείας για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς. Άλλωστε πρόσφατες είναι οι μνήμες από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου. Τόσους μήνες μετά και μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την ασφάλεια που έθεσε η ΕΝΙΘ, τόσους μήνες μετά και δεν έχει μπει ούτε καρφί για την επαναλειτουργία της κλινικής», επισημαίνουν.

Και προσθέτουν: «Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης. Μέχρι τότε να δοθεί άμεση και ασφαλής λύση για την νοσηλεία των ασθενών στο κτίριο, με ευθύνη της Διοίκησης, και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να μην διακινδυνεύσει η ζωή και η υγεία των ασθενών και των υγειονομικών. Απαιτούμε άμεσα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον Κρατικό Προϋπολογισμό για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των Δημόσιων Μονάδων Υγείας, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter