Κεραυνοί ΚΙΝΑΛ κατά Διαματάρη -Στη… γραμμή ΣΥΡΙΖΑ

Κεραυνοί ΚΙΝΑΛ κατά Διαματάρη -Στη… γραμμή ΣΥΡΙΖΑ

Την σιωπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνητικού επιτελείου για την υπόθεση Διαματάρη στηλιτεύει ουσιαστικά το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος δηλώνει ότι το ζήτημα δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη και εμμέσως πλην σαφώς ζητά την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών. 

Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ Αντώνης Διαματάρης δεν έχει πτυχίο ενώ δήλωνε ότι κατέχει, «δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν», καταλήγει σε σχόλιό του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Παύλος Χρηστίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το μεσημέρι της Τρίτης (03.12.2019), τα εξής:«Τα χρόνια της κρίσης χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Με βάση τελευταία έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία τους δηλώνει ότι αιτίες αυτής της φυγής ήταν η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Είναι οι ίδιες αιτίες που δημιουργούν στην Ελλάδα, την αίσθηση της ανατροφοδοτούμενης κρίσης. Αξιακής, πολιτικής, οικονομικής. “Έλα μωρέ τίποτα δεν αλλάζει”, λένε.Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει πτυχίο που δήλωνε ότι κατέχει, δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν» 

Έτσι, πληθαίνουν οι φωνές που αντιδρούν στην περίπτωση fake αριστείας και κυρίως στον τρόπο χειρισμού της από τον ίδιο τον υφυπουργό αλλά και από την κυβέρνηση που τηρεί σιγή ιχθύος. Οι πολιτικοί τόνοι για την υπόθεση έχουν ενισχυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και δυο ημέρες, ενώ σήμερα , και πάλι με παρέμβαση του (Open TV) ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναδεικνύει το ζήτημα. Εξηγεί ότι στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Διαματάρης δηλώνει ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia, κάτι που διέψευσε, ύστερα από δημοσιεύματα του ελληνικού ομογενειακού Τύπου της Αμερικής, το ίδιο το πανεπιστήμιο και χαρακτηρίζει «πιο εξοργιστικό» γεγονός ότι σε συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Διαματάρης «αναπαρήγαγε τα ίδια ψευδή περί πτυχίου. Αυτά που ο ίδιος χθες παραδέχθηκε ότι δεν ισχύουν». 

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «αυτό που έχει σημασία είναι επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, να αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί ενώ εμφανιζόταν προεκλογικά ως ο σταυροφόρος της αριστείας και της αξιοκρατίας, το τελευταίο διάστημα έχουμε δει μία σειρά υποθέσεων εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων, όπως το διορισμό διοικητή νοσοκομείου ως αντάλλαγμα για την προεκλογική του στήριξη στη ΝΔ. Με αποκορύφωμα την υπόθεση του κ. Διαματάρη, όπου εδώ και δύο μέρες βοά το Πανελλήνιο και η ομογένεια, και η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος». Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε από τον Κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει και αυτό λέει πολλά για το βίο και την πολιτεία αυτής της κυβέρνησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, αν και δεν κατονομάζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τους …σκιαγραφεί μέσα από τη διατύπωση ότι πρέπει να μιλήσουν και να πράξουν «όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter