«Κεραυνοί» Ραγκούση κατά Βορίδη για τον εκλογικό νόμο: «Η μεγαλύτερη πράξη αυτογελοιοποίησης κυβέρνησης»

«Κεραυνοί» Ραγκούση κατά Βορίδη για τον εκλογικό νόμο: «Η μεγαλύτερη πράξη αυτογελοιοποίησης κυβέρνησης»

Μία στιχομυθία πολύ πιθανόν να συζητηθεί στο εγγύς μέλλον καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή και πηγάζει από την ομολογία του υπουργού Μάκη Βορίδη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε πως θα είναι γελοιοποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μία ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση και αντιπαράθεση, ο υπουργός Εσωτερικών, αναφορικά τις διαρροές για αλλαγή του εκλογικού νόμου, απάντησε: «για να τελειώσουμε περί του εκλογικού νόμου, έχετε ακούσει την Κυβέρνηση να λέει τίποτα σχετικό;» και συνέχισε λέγοντας: «ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα αυτό έχει τοποθετηθεί δεκαεπτά φορές».

Για να επανέλθει φυσικά ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας: «Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι μετά από την απάντηση που δώσατε, εάν φέρετε αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα είστε οι γελοίοι της Μεταπολίτευσης. Θα έχετε διαπράξει τη μεγαλύτερη πράξη αυτογελοιοποίησης κυβέρνησης, γιατί ακριβώς αρνηθήκατε ότι κάτι τέτοιο ισχύει, επειδή έχετε πει ότι δεν θα το κάνετε».

Αναλυτικά ο διάλογος Ραγκούση – Βορίδη:

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Το ερώτημα, κύριε Βορίδη, είναι το εξής: Πότε θα φτάσετε σε αυτό το σημείο να γελοιοποιήσετε κι άλλο τους θεσμούς;

Πότε; Πραγματικά είναι με χρονικό προσδιορισμό το ερώτημα.:

Πότε θα φτάσετε να γελοιοποιήσετε κι άλλο και το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο;

Πότε θα αυτογελοιοποιηθείτε φέρνοντας αυτήν την αλλαγή στον αλλαγμένο από εσάς εκλογικό νόμο;

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Άρα, λοιπόν, και για να τελειώσουμε περί του εκλογικού νόμου, έχετε ακούσει την Κυβέρνηση να λέει τίποτα σχετικό;

Επειδή μίλησε για γελοιοποίηση ο κ. Ραγκούσης, ξέρετε, εγώ βρίσκω γελοίο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλαδή θεσμικός παράγων, να έρχεται και να μου λέει για γελοιοποίηση εμένα την ώρα που δεν έχουμε πει τίποτα εμείς για το θέμα αυτό.

Όχι δεν έχουμε πει τίποτα -συγγνώμη, αδικώ την τοποθέτησή μας-, αλλά την ώρα που ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα αυτό έχει τοποθετηθεί δεκαεπτά φορές.

Ποιος γελοιοποιείται τώρα, κύριε Ραγκούση;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ : Ποιος δίνει τις διαρροές;

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Διαρροές; Κι εσείς τι είστε; Αναπαράγετε τις διαρροές εδώ; Και είστε σοβαροί; Θέλετε να σας παίρνουμε και στα σοβαρά, όταν έρχεστε και μας μιλάτε για τις διαρροές ;

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Κάτι τελευταίο, όμως, για τον εκλογικό νόμο, κύριε Βορίδη, γιατί σε αυτό συμφωνούμε.

Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι μετά από την απάντηση που δώσατε, εάν φέρετε αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα είστε οι γελοίοι της Μεταπολίτευσης.

Θα έχετε διαπράξει τη μεγαλύτερη πράξη αυτογελοιοποίησης κυβέρνησης, γιατί ακριβώς αρνηθήκατε ότι κάτι τέτοιο ισχύει, επειδή έχετε πει ότι δεν θα το κάνετε.

Ιδού η Ρόδος και είναι θέμα χρόνου, κύριε Βορίδη, να δούμε τι πραγματικά θα συμβεί.

Ξέρετε, λοιπόν, ότι αυτή η συζήτηση θα έχει και δεύτερο μέρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter