«Κεραυνοί» Θάνου: Η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα – Δεν φοβάμαι τίποτα (Video)

«Κεραυνοί» Θάνου: Η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα – Δεν φοβάμαι τίποτα (Video)

Απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις έδωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η Βασιλική Θάνου μέσω του Kontra, καταγγέλλοντας πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσίευση ηχητικού από την ιστοσελίδα iefimerida.gr, στην οποία ο μακαρίτης Αντρέας Βγενόπουλος συνομιλεί με κάποια κυρία Δ.Μ. που εμφανίζεται ως απεσταλμένη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

Γύρω από αυτό το ηχητικό που εμφανίζεται ως η αποκάλυψη ενός παραδικαστικού κυκλώματος, φτιάχνεται ένα αφήγημα, ένα κλίμα «συνωμοσίας» και αμφιβολιών, ακριβώς την ώρα που το αφήγημα της σκευωρίας Novartis όχι μόνο πνέει τα λοίσθια αλλά απασχολεί και σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό προφίλ του Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Οι ηχογραφήσεις, το φάντασμα του Βγενόπουλου, το iefimerida και το ξέπλυμα της Novartis

Μιλώντας στο Kontra, η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τόνισε πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την ανάσυρση ενός τέτοιου υλικού 6 χρόνια μετά: «Θεωρώ ότι κάποιοι θέλησαν να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση για να αλλάξει την ατζέντα πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα ξεχάσει την αγωνία του για το πώς θα ανταποκριθεί στα καθημερινά έξοδα λόγω της ακρίβειας. Ή ότι οι 26.000 οικογένειες θα ξεχάσουν τους νεκρούς τους από τον κορονοϊό εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών στο σύστημα υγείας και τυμβωρυχώντας  πάνω στον νεκρό Βγενόπουλο αναμασούν μία παλιά συκοφαντία που έβγαλε τότε ο μακαρίτης Βγενόπουλος όταν θεώρησε ότι η δικαιοσύνη τον πλησίαζαν πολύ».

Εξηγώντας για το πώς επινόησε ο Ανδρ. Βγενόπουλος την κατηγορία, τόνισε: «Ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του και στην Ελλάδα και στην Κύπρο ως υπεύθυνος για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Όταν είδε ότι μάλλον δεν θα απέφευγαν τις κατηγορίες, τότε επινόησε ο Βγενόπουλος την καταγγελία αυτή εις βάρος μου ότι δήθεν μία κυρία ονόματι Δ.Μ. εμφανίστηκε ως εκπρόσωπός μου και ζητούσε χρήματα, ότι ανέμενα κάποιο αντάλλαγμα. Αυτό βεβαίως δεν έγινε ποτέ. Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του έπαυσε η ποινική του δίωξη».

Μιλώντας για το ηχητικό επί της ουσίας, εξηγεί ότι: «Είναι ένας μονόλογος του Βγενόπουλου που ακούγεται η δική του άποψη, να την “πείσει” ότι αυτή ενεργεί εξ ονόματός μου και εγώ εμφανίζομαι να ενδιαφερθώ για τις υποθέσεις του. Σε δύο τρία σημεία του λέει “ώπα-ώπα” δε ζητάει χρήματα. Αυτό κάτι σημαίνει. Περιέργως η κασέτα αυτή δεν κατατέθηκε τότε από τον μακαρίτη Βγενόπουλο».

Για το «απατεώνισσα» που είχε επιστρατεύσει ο δικηγόρος του Βγενόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, για την Δ.Μ., τόνισε: «Πράγματι, ο δικηγόρος Δημητρακόπουλος μερικούς μήνες αργότερα είπε ότι ο Βγενόπουλος δεν είπε ποτέ ότι του ζήτησε χρήματα η Θάνου. Δεν στρέφεται κατά της Θάνου, στρέφεται κατά της Δ.Μ. που είναι μία απατεώνισσα όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Βγενόπουλος κατάλαβε ότι αυτή η γυναίκα τον παραμύθιαζε ότι δήθεν επικοινωνούσε μαζί μου. Μου κάνει εντύπωση πως έστω και για λίγο την πίστεψε. Ήταν πολύ αφελές από μέρους του να πιστέψει κάτι τέτοιο».

Δείτε επίσης: Δημητρακόπουλος (δικηγόρος Βγενόπουλου): «Η κυρία αυτή που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Θάνου ήταν μια απατεώνισσα»

«Η ΝΔ ελπίζει ότι έτσι θα ξανανοίξει η υπόθεση. Γνωρίζει πως δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε στην υπόθεση αυτή ούτε σε καμία άλλη. Ποτέ κανείς στα 42 χρόνια της δικαστικής μου υπηρεσίας δεν μου απέδωσε το παραμικρό. Αντίθετα, στη διετία της προεδρίας μου στον Άρειο Πάγο προχώρησε η έρευνα σε πολύ σοβαρές υποθέσεις. Υπόθεση Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλου, Ντυνάν και Ερυθρού Σταυρού, των οπλικών συστημάτων. Πάντοτε, ήθελα η διαπλοκή να τιμωρείται», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν πρέπει να ξανανοίξει η υπόθεση, σχολίασε: «Η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα. Πού ήταν επί 6 χρόνια αυτή η κασέτα; Αυτό μιλάει από μόνο του. Δεν έχω πρόβλημα να ανοίξει διότι δεν έχω να φοβάμαι τίποτα. Θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι ένα νέο στοιχείο γιατί είναι τα ίδια που είχε πει σε συνέντευξη και στη γραπτή καταγγελία που έκανε μετά και τα οποία διερευνήθηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter